Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ....Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ ....



1ο ΣΥΡΙΖΑ,2ο ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3ο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,4ο ΚΚΕ, 5ο ΑΝ.ΕΛ.,6ο ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Η ΝΔ έπεται με τρείς μονάδες διαφορά, ενώ το δεύτερο κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, καταρρέει χάνοντας το 50% της δύναμης που είχε στις εκλογές του 2012.
Συγκεκριμένα, η επιρροή του περιορίζεται στο 5% - 6% και έρχεται 6ο στην κατάταξη, μετά την τρίτη Χρυσή Αυγή (με επιδόσης κοντά στο 10%), το 4ο ΚΚΕ (6,5% - 7,5%) και τους 5ους σε εκλογική επιρροή Αν.Έλληνες.
Ως προς τη ΔΗΜΑΡ του κ. Φ. Κουβέλη, εμφανίζεται μεν να επιτυγχάνει την είσοδό της στη Βουλή, με ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 4%.
Τα στοιχεία αυτά, που έχει στην κατοχή του το Newsbomb.gr, καθιστούν εξαιρετικά κρίσιμους τους επόμενους μήνες καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Παράλληλα, έρχονται να προκαλέσουν ισχυρούς προβληματισμούς στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς έχουν μπροστά τους δύο κάλπες, τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές, όπου παραδοσιακά οι πολίτες καταγράφουν την αποδοκιμασία τους για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
sam293812321
Ωστόσο, εφόσον οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν ως έχουν φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο για την κυβέρνηση να αντέξει μετά από την εκλογική δοκιμασία του προσεχούς Μαίου, όταν αθροιστικά τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα βρίσκονται λίγο πάνω από το 30% ενώ η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, από τα αριστερά μέχρι τη δεξιά, θα καταγράψουν διπλάσια δύναμη.
Έμπειρα πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι η πιθανή ήττα της συμπολίτευσης στις επικείμενες εκλογές θα αποτελέσει τόσο ισχυρό πλήγμα, το οποίο και δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει η κυβέρνηση οδηγούμενη σε σύντομο χρονικό διάστημα στις εθνικές κάλπες.
Γι αυτό το λόγο, επιμένουν οι ίδιες πηγές, το σενάριο πρόωρης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα ισχυρό...











newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com