Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εκπαιδεύσουν 3000 στρατιωτικούς του λιβυκού στρατού ...




«Πόδι» και στον λιβυκό στρατό κατά πως φαίνεται «βάζει» η Τουρκία σύμφωνα με συμφωνία που επετεύχθη το Σάββατο μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των 2 χωρών. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε η αποστολή και εκπαίδευση επι τουρκικού εδάφους, αρχικά 220 Λίβυων ( Αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών) από Τούρκους εκπαιδευτές των δυνάμεων καταδρομών .


Βάση της υπογραφείσας συμφωνίας σε βάθος χρόνου θα «εκπαιδευτούν» από Τούρκους στρατιωτικούς περίπου , 3.000 στρατιωτικοί της Λιβύης στην έδρα της τουρκικής Σχολής καταδρομών στο Egirdir για 3,5 μήνες. Οι Λίβυοι στρατιώτες θα μεταφέρονται αεροπορικώς στην Τουρκία κατά ομάδες .
Η πρώτη ομάδα των Λίβυων στρατιωτικών απεστάλει ήδη αεροπορικώς από το λιβυκό στρατιωτικό Αεροδρόμιο Mitiga το Σάββατο. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Τούρκος πρέσβης στη Λιβύη Ahmet Yakici και ο Λίβυος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Abdulselam el – Hasi .
Απευθυνόμενος στους Λίβυους στρατιωτικούς ,ο Τούρκος Πρέσβης Yakici δήλωσε ότι η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία για την ανοικοδόμηση της Λιβύης και ειδικά στην εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων. 
Εκτός από την Τουρκία , το Ηνωμένο Βασίλειο , οι ΗΠΑ , και η Ιταλία θα βοηθήσουν και αυτοί με την σειρά τους στην εκπαίδευση των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων.





ΠΗΓΗ http://www.worldbulletin.net/?aType=haber&ArticleID=124528
Μετάφραση :Γ. Μοτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com