Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Aντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στις "διπλές" εκλογές τον Μάϊο ...





Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην "πονηριά" της κυβέρνησης να διεξάγει τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Ελλάδα στις 25 Μαΐου.
Πρακτικά διαφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετήσει τον πρώτο γύρο στις τοπικές εκλογές στις 18 Μαΐου, ώστε να συμπέσει ο δεύτερος γύρος με τις ευρωεκλογές.
Αυτό θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτροπή και προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να αποφύγει τη δεινή ήττα και στα δύο μέτωπα.
Kαι ζητά να μεταφερθούν μετά τις ευρωεκλογές οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κάτι το απόλυτα λογικό, βέβαια.
Ο Αλέξης Τσίπρας το εξήγησε και έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση, μιλώντας προχθές στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Μαθαίνουμε ότι μέσα στον πανικό τους για την επερχόμενη συντριπτική τους ήττα, μαγειρεύουν διάφορα εκλογικά συστήματα και εκλογικά σενάρια, με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει τις ευρωεκλογές ούτως ώστε να συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών της Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για πολύ φτηνό τέχνασμα, το οποίο μόνο το φόβο τους μπροστά στην εκλογική ήττα αποδεικνύει.
Διότι γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις του Μνημονίου. Και δεν θέλουν να πάνε σε δεύτερο γύρο περιφερειακών με την ήττα των ευρωεκλογών στο κεφάλι.
Γιατί θα σαρωθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επενδύουν και ελπίζουν στην αποχή. Εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουν μέχρι αυτού του σημείου. Δεν θα φτάσουν στο σημείο της θεσμικής εκτροπής».  
Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και θα έχει ευρύτερο ακροατήριο στην Ευρώπη αναμένεται το θέμα να πάρει διαστάσεις.









defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com