Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1912-23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012--ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ 8ΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ... ΓΙΑΤΙ Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ...




ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η 8η ΜΕΡΑΡΧΙΑ «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ»



Η ηρωική 8η Μεραρχία «Ήπειρος-Κατσιμήτρος»  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη συγκρότησή του Στρατηγείου και των Μονάδων της (γενέθλια ημέρα), πραγματοποίησε μια σεμνή τελετή  την  Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου»  Περάματος.
Στην πλατεία Ανθλγου Χρ. Πελιτάρη του Στρατοπέδου μετά την προσέλευση όλων των σημαιών των Μονάδων της Μεραρχίας παιανίζουσας της στρατιωτικής μπάντας εψάλλη δοξολογία, στη συνέχεια ο Διοικητής της Μεραρχίας Ταξίαρχος κ. Κ. Τσαγγαράς ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και ακολούθως ο Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Γεώργιος Ντζιμάνης κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο πεσόντων.

Το πρόγραμμα προέβλεπε μετά την παρουσίαση ενός σύντομου ιστορικού της Μεραρχίας, επίδειξη οπλισμού και άσκηση μονάδος τεθωρακισμένων όμως η καταρρακτώδης  βροχόπτωση  δεν τα  επέτρεψε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ο. Πότσης, ο Περιφερειακός Δντης Ηπείρου της Αστυνομίας κ. Τρομπούκης, ο Περιφερειακός Δκτης Ηπείρου της Πυροσβεστικής κ. Στάμος, ο Αστυνομικός Δντής Ιωαννίνων κ. Παπιγγιώτης πρώην διοικητές και υποδιοικητές της Μεραρχίας και δεκάδες πολίτες.

23-12-2012


Αξκοί, Υπξκοί, Οπλίτες και Πολιτικό Προσωπικό της VIII Μ/Π Μεραρχίας Πεζικού –ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ-.

· H Σημερινή ημέρα, αποτελεί λαμπρή γιορτή για τη Μεραρχία, με έντονο συμβολισμό και βαρύνουσα σημασία. Γιορτάζουμε τη γενέθλια ημέρα της. Τα 100 χρόνια από την συγκρότησή της. Η μακρά πορεία της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Νεότερη Ιστορία της Ελλάδος και κατέχει ιδιαίτερη θέση στη συνείδηση και την καρδιά του λαού της Ηπείρου.

· Τιμούμε σήμερα με αυτή τη σεμνή τελετή, αυτούς που έγραψαν λαμπρές σελίδες ιστορίας και δόξας και η σκέψη μας, με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, στρέφεται στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες των πεδίων των μαχών. Κλείνουμε με σεβασμό το γόνυ σε εκείνους τους πολυάριθμους μαχητές της Μεραρχίας που κράτησαν ψηλά τα λάβαρα των εθνικών ιδανικών και θυσιάστηκαν στους αγώνες, για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. 

· Από την πρώτη κιόλας ημέρα της συγκροτήσεως της Μεραρχίας, μέχρι και σήμερα, όλοι ανεξαιρέτως οι διατελέσαντες Δκτές τόσο αυτής όσο και όλων των Μονάδων της, μαζί με όλο το προσωπικό τους εργάσθηκαν ημέρα και νύχτα με αντίξοες και σκληρές πολλές φορές συνθήκες, μη φειδώμενοι κόπων και προσπαθειών υπερβάλλοντες εαυτόν και προσφέροντας ακόμη και την ζωή τους, για να κρατήσουν ψηλά την Ελληνική σημαία και το λάβαρο της Μεραρχίας. 

· Σε όλα αυτά τα χρόνια η VIII Mεραρχία συμμετείχε ενεργά σε όλους τους αγώνες του ΄Εθνους, ενώ οι άνδρες της πρόσφεραν άφθονο αίμα στα πεδία των μαχών ποτίζοντας αγόγγυστα το δένδρο της ελευθερίας.

· Υποκλινόμαστε ευλαβικά μπροστά στις πολεμικές σημαίες των Μονάδων της Μεραρχίας και αποτίουμε φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς της. 

· Η άριστη γνώση της αποστολής μας, τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο, η απεριόριστη αγάπη και πίστη μας στην Πατρίδα, καθώς και η θέλησή μας να προσφέρουμε τα πάντα γι΄ αυτή, πρέπει να αποτελούν το «Φάρο», ο οποίος θα μας καθοδηγεί πάντα.

· Οι κάθε είδος απειλές, όπως αυτές διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις καθώς και η ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς και επιβάλλουν συνεχή εγρήγορση, επαγρύπνηση και αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, για εξασφάλιση της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. 

· Το προσωπικό της Μεραρχίας, βιώνει σήμερα ,όπως άλλωστε και το σύνολο του Ελληνικού λαού μεγάλες δυσκολίες και δίνει ένα σκληρό αγώνα στο στίβο της ζωής, πλήν όμως γνωρίζει καλά και αισθάνεται ότι , επιτελεί λειτούργημα και οι ηθικές αξίες, η πατρίδα, η τιμή, το καθήκον, η αγάπη και η εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, δεν μπορούν να παραγκωνιστούν. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο των παλαιοτέρων, μένοντας πιστοί στον όρκο μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Το επιτάσσει το αίμα όλων εκείνων που έγραψαν τις ένδοξες ηρωικές σελίδες της ιστορίας της VIII Mεραρχίας. 

·Σε ένδειξη σεβασμού και αφοσίωσης στα Εθνικά ιδεώδη, κλείνοντας ευλαβικά το γόνυ, ας αποτίσουμε φόρο τιμής στους αθάνατους ήρωες που έπεσαν υπό τις Σημαίες μας κι ας αναφωνήσουμε.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ 

ΖΗΤΩ Η VIII 

ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com