Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ...Σε πλήρη αποσάθρωση το ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην κατάρρευση τη συγκυβέρνηση.




Το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί, ο πρόεδρος του Ε. Βενιζέλος αμφισβητείται σφόδρα και ο κυβερνητικός συνασπισμός με τη ΝΔ φαίνεται πώς βρίσκεται στα τελευταία του στάδια πριν την κατάρρευση. Τα μέτρα που έρχονται και ιδίως τα νέα βάρη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων πιθανόν να αποτελέσουν τη χαριστική βολή στην κυβέρνηση του μνημονίου και του «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών.

Η εικόνα αποσάθρωσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται πώς θα επιδεινωθεί όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές και η πεποίθηση γίνει απλά βεβαιότητα πώς το κόμμα δεν πρόκειται να εκλέξει ούτε έναν βουλευτή, καθώς στέκεται αδύνατο να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.
Στελέχη του κόμματος αμφισβητούν ευθέως τον Ε. Βενιζέλο, ιδίως για την απόφαση του να μείνει προσηλωμένος στην κυβερνητική συνεργασία με τη Ν.Δ. Κι από την άλλη, στελέχη της Κ.Ο. της Ν.Δ. εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένα από τη στήριξη που παρέχει ο Α. Σαμαράς στον Ε. Βενιζέλο αφήνοντας να διαφανεί πώς το φλερτ θα καταλήξει σε… γάμο. Απ’ ότι φαίνεται όμως χωρίς καλεσμένους.
Το ερώτημα «ποιος θα είναι ο επόμενος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα διαφοροποιηθεί σε κρίσιμη ψηφοφορία» που τίθεται όλο και συχνότερα την τελευταία εβδομάδα μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ από τη βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και την παραίτηση του βουλευτή Λέσβου κ. Νίκου Σηφουνάκη από τη θέση του υπεύθυνου για θέματα Ναυτιλίας, προκαλεί έντονους προβληματισμούς στον κύκλο των συνεργατών του κ. Βενιζέλου.
Την κατάσταση περιπλέκουν και πληροφορίες που κυκλοφορούν στα πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη και θέλουν ορισμένους από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ρίχνουν γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ήδη ξεκινήσει υπόγειες διαπραγματεύσεις για μετακίνησή τους προς την Κουμουνδούρου.
Και σαν να μην έφθαναν αυτά, δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο διάκειται φιλικά προς τον κ. Βενιζέλο άνοιξε θέμα διαδοχής,  καθώς όπως γράφεται χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος δεν ελέγχει ούτε την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά ούτε τον κομματικό μηχανισμό.
Στο επίμαχο δημοσίευμα, αν και αναφέρεται ότι «στην περίπτωση που ανοίξει άκαιρα μια διαδικασία διαδοχής, το πιθανότερο είναι να τιναχθεί στον αέρα το ΠΑΣΟΚ», κατονομάζονται ως πιθανότεροι διάδοχοι οι κύριοι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς και από τη  νεώτερη γεννιά στελεχών ο γραμματέας του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Το ΠΑΣΟΚ έχει διαλυθεί και θα παρασύρει στον πάτο και την κυβέρνηση, αφού ο Α. Σαμαράς στήριξε όλες τους τις προσδοκίες στον Ε. Βενιζέλο για να «σώσουν» τη χώρα.









defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com