Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Αυτά τα χειμερινά ροφήματα σε βοηθούν να χάσεις κιλά!




Ορισμένα βότανα μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος και να αδυνατίσουμε, προσφέροντας μια πρόσθετη...


ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού, χάρη στα ένζυμα καi στις βιταμίνες που περιέχουν.

Θα πρέπει να τονίσω, όμως, ότι τα βότανα από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα και δε μπορεί κάποιος να αδυνατίσει μόνο με βότανα χωρίς να προσέξει τη διατροφή του, τη φυσική του δραστηριότητα και γενικότερα τον τρόπο ζωής του.

Αυτό που μπορούν να κάνουν τα βότανα είναι να αποτελέσουν ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης διατροφής και συστηματικής άσκησης που, ούτως ή άλλως, πρέπει κανείς να ακολουθήσει προκειμένου να μειώσει το βάρος του και να έχει καλή υγεία.

Δείτε κάποια από τα βότανα που μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια κιλών και στη διατήρηση ενός ελκυστικού σώματος και συμπεριλάβετε τα στη διατροφή σας.
Λουΐζα, το κατεξοχήν βότανο για αδυνάτισμα

Η Λουΐζα, από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στον έλεγχο της όρεξης και στη διούρηση - γι' αυτό και είναι μια καλή επιλογή για όσους υποφέρουν από κατακράτηση υγρών.

Οι ευεργετικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση και την αποβολή των περιττών υγρών από τον οργανισμό αλλά και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Εκτός των άλλων είναι και χωνευτική. Αποφύγετέ την όσοι έχετε υπόταση, καθώς είναι διουρητική και μειώνει την πίεση.

Δοσολογία: 1-2 κουταλάκια η 5-6 φύλλα για ένα φλιτζάνι νερό. 2-3 φλιτζάνια την ημέρα
Φασκόμηλο, για τα περιττά υγρά

Το φασκόμηλο εκτός του ότι συμβάλλει στην απώλεια κιλών, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό, είναι γευστικό, αρωματικό και βοηθά στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.

Δοσολογία: Βράζετε μία χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό. Πίνετε ένα ποτήρι από το ρόφημα πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πριν από το φαγητό

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική, σε πουλερικά, ζυμαρικά, όσπρια και κρεατικά καθώς και για τον αρωματισμό διαφόρων ζωμών και φαγητών.
Ιβίσκος, για καλύτερο μεταβολισμό

Ο ιβίσκος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για όσους ταλαιπωρούνται με δυσκοιλιότητα και έχουν αυξημένα λιπίδια.

Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης και στη θεραπεία της υψηλής πίεσης στο αίμα.

Δοσολογία: Ετοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό, 1 φορά την ημέρα.
Αψιθιά, για όσους έχετε αδυναμία στα γλυκά!

Η Αψιθιά συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων (σακχάρων) - γι' αυτό και ενδείκνυται σε όσους αρέσουν τα γλυκά. Έχει επίσης ευεργετική δράση στους διαβητικούς και βοηθά στην καταπολέμηση των ρευματισμών.

Δοσολογία: Η συνηθισμένη δοσολογία που προτείνεται είναι 10γρ. την ημέρα σε 3 δόσεις. Η προετοιμασία αφεψήματος γίνεται με το βρασμό των 10γρ. Αψιθιάς σε 1 λίτρο νερού για 15 περίπου λεπτά. Το αφέψημα είναι αρκετό για 3 φλιτζάνια που μπορούν να καταναλωθούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ ανάμεσα από τα γεύματα.
Γκουαρανά, για να κοπεί η όρεξη

Μειώνει την όρεξη και ευνοεί τη μείωση του σωματικού βάρους και λίπους, επιταχύνει το μεταβολισμό, απομακρύνει τις τοξίνες και δίνει ενέργεια στο σώμα.
Μπορείτε να θρυμματίσετε τους σπόρους με το μπλέντερ ή με ένα γουδοχέρι. Μια σωστή δοσολογία είναι 1 κουταλιά του γλυκού αφήνοντας να βράσει για 3 λεπτά.

Δοσολογία: Μπορείτε να πίνετε ένα ρόφημα μέχρι και 3 φορές την ήμερα
Χαμομήλι, για την αποτοξίνωση του οργανισμού

Το χαμομήλι αποτελεί ένα ελαφρύ ρόφημα που βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Δοσολογία: Διαλύετε 2 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι σε βραστό νερό και σουρώνετε μετά από 6-7 λεπτά. Πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα, πριν από το φαγητό.
Σέλινο, το διουρητικό

Είναι ένα πολύ καλό διουρητικό, το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα στο αδυνάτισμα. Σε ένα λίτρο νερό βράστε 5 ρίζες και φύλλα σέλινου. Πίνετε 3-4 ποτήρια την ημέρα.

Επιπλέον αν καταναλώστε ολόκληρο το σέλινο έχει φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, ιδιότητα χρήσιμη αν κάνετε δίαιτα.

Που αλλού βοηθάει: Έχει διουρητικές ιδιότητες, και ανάμεσα σε άλλα βοηθάει στους ρευματισμούς και τις αρθρίτιδες.
Σπιρουλίνα, για τη βουλιμία

Η σπιρουλίνα ενδείκνυται για όσους καταφεύγετε στο φαγητό, όταν δεν έχετε διάθεση. Είναι εξαιρετικά θρεπτική, εάν ληφθεί πριν το γεύμα βοηθάει να μειωθεί η όρεξη, έτσι ώστε να τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και να νιώθουμε λιγότερη πείνα μεταξύ αυτών. Διατηρεί τις λιγούρες σε έλεγχο, αφού περιέχει ολοκληρωμένη πρωτεΐνη, μαζί με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και πολυσακχαρίτες που αυξάνουν ελάχιστα τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος. Τελικά, αφού τονώνει το μεταβολισμό, βοηθά στην καύση του λίπους.

Η σπιρουλίνα βρίσκεται στα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε μορφή χαπιού, σκόνης και νιφάδων.

Δοσολογία: Διαλύετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας σε 1 ποτήρι νερό ή σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό (π.χ. πορτοκάλι) πριν από τα κυρίως γεύματα.
Σημύδα, για την κυτταρίτιδα

Τα φύλλα της έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Δοσολογία: Ετοιμάζετε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε ένα φλιτζάνι νερό, 1-2 φορές την ημέρα
Πικραλίδα, για αποτοξίνωση

Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Βοηθούν επίσης στο να μεταβολίζονται σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού. Επίσης, κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά στην θρεπτική τους αξία.

Δοσολογία: Προσθέστε τις στη σαλάτα σας ή ετοιμάστε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό, 2 φορές την ημέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού και ειδικά όταν παίρνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή βότανα.

mama365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com