Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Διοικητής Α΄ Σώματος Στρατού Γιώργος Ντζιμάνης: «Φυλάξτε στις καρδιές σας το πρόσταγμα του εμβλήματος του Σώματος το «Μολών Λαβέ» – Τελετή διάλυσης του Α’ ΣΣ στο στρατόπεδο Μακεδονομάχων (Βίντεο & Φωτογραφίες) ...





H τελετή διάλυσης του Α’ ΣΣ στο στρατόπεδο Μακεδονομάχων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης ενώ η επίσημη λειτουργία του ως 9 Μ/Π ΤΑΞΠΖ θα ξεκινήσει από τις 3 Δεκεμβρίου.
Η ιστορία του Σώματος να σημειώσουμε ότι ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου του 1913 όταν και συγκροτήθηκε για πρώτη φορά με έδρα την Αθήνα και με 3 οργανικές μεραρχίες. Το Α’ Σώμα Στρατού λοιπόν σε ένα διάστημα 100 χρόνων, όπως τόνισε και ο τελευταίος διοικητής του  υποστράτηγος κ. Γιώργος Ντζιμάνης  ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις της κάθε ιστορικής περιόδου, χάρις στις προσπάθειες της εκάστοτε Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, των διατελεσάντων Διοικητών του και των Αξιωματικών, των Οπλιτών και του Πολιτικού Προσωπικού, που «αποτέλεσαν και αποτελούν μοναδική δύναμη σταθερότητας τιμής και ελπίδας», όπως σημείωσε ο Διοικητής χαρακτηριστικά. Στην ομιλία του ο κ. Ντζιμάνης αφού είπε πως σε αυτόν έλαχε ο κλήρος να είναι ο τελευταίος διοικητής του Α΄ Σώματος κάλεσε τους στρατιωτικούς αλλά και όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου να φυλάξουν στις καρδιές τους το πρόσταγμα του εμβλήματος του σώματος «Μωλών Λαβέ» μια φράση ασφαλώς του Λεωνίδα που απάντησε έτσι στο Πέρση Βασιλιά Ξέρξη όταν του ζήτησε να του παραδώσει τα όπλα. Μετά την ομιλία του Στρατηγού έγινε υποστολή του Λαβάρου του Σώματος, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο και την δεξίωση στο ΚΨΜ του Στρατοπέδου, παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θανάσης Τέγος για το kozan.gr














- See more at: http://www.kozan.gr/?p=134170#sthash.GCeYq2Kk.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com