Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ RONALD S. LAUDER: “Ευχαριστώ τον Ελληνα πρωθυπουργό που τήρησε το λόγο του".





Δημόσιο ευχαριστώ για την επιχείρηση καταστολής της Χρυσής Αυγής απευθύνει ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, Ronald S. Lauder, μέσω άρθρο του στην JEWISH WORLD REVIEW με τίτλο «Crack down on neo-Nazis in Europe».

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά δύο γεγονότα, την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσαν χαρά σε όσους μάχονται κατά της ανόδου του νεοναζισμού στην Ευρώπη. Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν τους ηγέτες του εξτρεμιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, με την κατηγορία της εγκληματικής δραστηριότητας, ενώ ανώτατος Ούγγρος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να καταστείλει τον αυξανόμενο αντισημιτισμό.
Τα γεγονότα αυτά είναι ενθαρρυντικά, αλλά οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για την απομόνωση των εκπροσώπων του μίσους, ασκώντας μια ξεκάθαρη πολιτική προς τα ακροδεξιά ή νεοναζιστικά κόμματα, όπως τον αποκλεισμό από συμμαχίες, από κοινές ιδεολογικές πλατφόρμες και με την αποφυγή υιοθέτησης εξτρεμιστικών θέσεων. Αυτό μπορεί να μοιάζει απλό στις ΗΠΑ , όπου η ακροδεξιά είναι μικρή και περιθωριακή, αλλά δεν είναι το ίδιο σε χώρες όπως την Ουγγαρία, την Ουκρανία και την Ελλάδα, όπου τα κόμματα αυτά απέκτησαν εκλογικό βάρος.
Στην Ουγγαρία το ακροδεξιό Jobbik, το οποίο προκαλεί συχνά φόβο στους Εβραίους και στους Ρομά, ενώ πρόσφατα διαδήλωσε κατά της συνάντησης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου στη Βουδαπέστη, αποτελεί το τρίτο ισχυρότερο κόμμα στη χώρα, με την δύναμή του να αυξάνεται διαρκώς.
Η Χρυσή Αυγή είναι μικρότερη, διαθέτει 18 έδρες από τις 300 του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να αυξήσει την εκπροσώπησή της εάν πραγματοποιούνταν σήμερα οι εκλογές. Έχουν χτυπήσει ανθρώπους σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές, έχουν προβεί στον χαιρετισμό του Χίτλερ σε συνεντεύξεις τύπου, έχουν κηρύξει το μίσος και την άρνηση του Ολοκαυτώματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ έχουν υποκινήσει τη βία κατά των μεταναστών και όσων δεν θεωρούν Έλληνες. Τώρα αποκαλύπτεται ότι η αστυνομία φαίνεται να διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία ότι ολόκληρο το κόμμα αποτελεί εγκληματική οργάνωση.
Ως πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, σημειώνει ο αρθρογράφος, ταξίδεψα στην Ελλάδα τον Μάρτιο και στην Ουγγαρία τον Μάιο για να ζητήσω από αυτά τα κράτη την πάταξη των εξτρεμιστικών κομμάτων με τη λήψη αυστηρών μέτρων, όπου θα περιλαμβάνονται και νόμοι για την τιμωρία των εκφράσεων μίσους.
Ο Αντώνης Σαμαράς κατέστη τον Μάρτιο ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας Πρωθυπουργός, τα τελευταία εκατό χρόνια, που επισκέφθηκε μια Συναγωγή, για να συμμετάσχει μαζί με την εβραϊκή κοινότητα στη Θεσσαλονίκη στην 70η εκδήλωση μνήμης για τον εκτοπισμό 48.000 Εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Εκεί δεσμεύθηκε επισήμως ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν θα επεδείκνυαν καμία ανοχή στη βία καις τον ρατσισμό.
Στην ομιλία μου και στις συναντήσεις μου με τον κ. Σαμαρά κατέστησα σαφές ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να περιορισθεί. Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο κάλεσε την Ελλάδα να εξετάσει την απαγόρευση του κόμματος.
Για μήνες δεν είχαν γίνει πολλά πράγματα, ενώ το νομοσχέδιο που είχαν υποσχεθεί κατά της έκφρασης μίσους πάγωσε, γεγονός που άρχισε να μας προβληματίζει για την σοβαρότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
Τα πάντα ωστόσο άλλαξαν τις τελευταίες εβδομάδες μετά την βίαιη δολοφονία του 34χρονου μουσικού και αντιναζιστή, Παύλου Φύσσα, από έναν ύποπτο οπαδό της Χρυσής Αυγής με στενές διασυνδέσεις με την ηγεσία του κόμματος.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι ελληνικές αρχές ενήργησαν δυναμικά, συλλαμβάνοντας την ηγεσία της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία σχηματισμού εγκληματικής οργάνωσης. Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν ανακαλύφθηκαν όπλα και ναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό στα σπίτια πολλών ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Στην Νέα Υόρκη ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να φέρει σύντομα προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο νόμο που θα απαγορεύει την έκφραση μίσους. Κανείς από τα ηγετικά στελέχη δεν έχει δικασθεί ακόμη, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε εάν η επιχείρηση καταστολής θα συνεχισθεί και εάν η Χρυσή Αυγή θα χάσει τη δημοφιλία της, σημειώνει ο αρθρογράφος.
Ο ρους του ποταμού έχει ωστόσο αναστραφεί. Η Ελλάδα έδειξε ότι οι βίαιοι νεοναζιστές δεν είναι αποδεκτοί και ευχαριστώ γι’ αυτό τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του που τήρησαν τον λόγο τους, επισημαίνει ο Ronald S. Lauder.
Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου αναφέρεται στη συνέχεια στην ανάγκη πάταξης του αντισημιτισμού στην Ουγγαρία, σημειώνοντας ότι όπως απέδειξε η Ελλάδα αυτό απαιτεί ψυχικό σθένος και αποφασιστικότητα. Όλοι οι δημοκράτες θα πρέπει με θάρρος να στραφούν κατά εκείνων που απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία.
Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους κατά των νεοναζιστών. Το οφείλουμε αυτό στα θύματα του Ολοκαυτώματος, καταλήγει ο αρθρογράφος.
 http://mignatiou.com/?p=13981#ixzz2haUtpLwE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com