Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Λιποδιαλυτικές τροφές: μέθοδος υγιεινού αδυνατίσματος...





Σ' ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, μπορούμε να εντάξουμε κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν μακροπρόθεσμα να μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Κάποιες από αυτές εμφανίζουν και λιποδιαλυτικές ιδιότητες, δηλαδή δεν επιτρέπουν την εναπόθεση του νέου λίπους στα ήδη υπάρχοντα λιποκύτταρα.
Τέτοιες τροφές είναι:
Γκρέιπ φρούτ: Ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, και έχει αποδειχθεί πρακτικά ότι βοηθάει μακροπρόθεσμα το αδυνάτισμα, καθώς και στην αντιμετώπιση του διαβήτη καθώς κρατάει σε ισορροπία τα επίπεδα της γλυκόζης-ινσουλίνης στο αίμα. Οι "μαγικές" αυτές ιδιότητες του γκρέιπ φρουτ, αποδίδονται σε μία ουσία η οποία ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών και ονομάζεται ναρινγενίνη. Η ουσία αυτή δρά επίσης και στο ήπαρ, κάνοντας το να καίει λίπος αντί να το αποθηκεύει.
Ανανάς: Ο ανανάς περιέχει πολλές ευεργετικές για τον οργανισμό ουσίες , μεταξύ των οποίων είναι και η βρομελίνη. Το ένζυμο αυτό θεωρείται υπεύθυνο, ακόμα και για αντικαρκινική δράση καθώς και πολλά άλλα οφέλη για την υγεία αλλά επίσης δρα και ως λιποδιαλύτης.
Πράσινο τσάι: Γνωστό πλέον εδω και καιρό στη Δύση, με προέλευση απο τις χώρες της Άπω Ανατολής, το πράσινο τσάϊ αποτελεί σύμμαχό μας κατά του διαβήτη,των καρδιαγγειακών ασθενειών και της παχυσαρκίας καθώς μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό μας σε ηρεμία έως και 4%. Εξαιρέτικα ωφέλιμη και υγιεινή τροφή ακόμα και με μορφή εκχυλίσματος καθώς περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό θρεπτικών συστατικών.
Ξηροί καρποί: Γνωστοί πλέον σε όλους μάς, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που σημαίνει ότι μπορούν να μας προσφέρουν λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Κ η οποία περιέχεται μεταξύ άλλων και στα αμύγδαλα. Η κατανάλωσή τους με μέτρο προτείνεται σε όλα τα ισορροπημένα διαιτολόγια καθώς προσφέρουν κορεσμό με σχετικά λίγες θερμίδες.
Αυγά: Συνδυάζουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, προσφέρουν κορεσμό και σύμφωνα με νεότερες έρευνες, ο κρόκος του αυγού δεν ευθύνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό για την αύξηση της χοληστερόλης του αίματος όσο το περιττό λίπος του σώματος. Επομένως είναι πλέον ασφαλές να καταναλώνουμε μέχρι και 2 αυγά την ημέρα. Η βιταμίνη Β12 που περιέχουν, είναι απαραίτητη για την διαδικασία αποσύνθεσης του λίπους.
Τέλος η καυτερή πιπεριά έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το μεταβολισμο μετά απο ενα γεύμα εώς και 25% με αποτέλεσμα να ευνοείται η καύση λίπους. Λιποδιαλυτική δράση έχει αποδωθεί επίσης και στο μηλόξιδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com