Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

H «Χεζμπολάχ» ετοιμάζεται για τη «μεγάλη μάχη» για τη Συρία...







H εφημερίδα Al – Watan δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι η «Χεζμπολάχ» ετοιμάζεται για την « μητέρα των μαχών» στη Συρία .
Μιλάμε για μια μάχη στην περιοχή της Δαμασκού , που προετοιμάζονται όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην σύγκρουση – ο συριακός στρατός, η αντιπολίτευση FSA , η « Αλ Κάιντα » και η σιιτική πολιτοφυλακή πολεμάει στο πλευρό του Άσαντ . Η μεγάλη μάχη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της διάσκεψης «Γενεύη 2» όπου ι ο καθένας ελπίζει να βελτιώσει τη στρατηγική του θέση εκ των προτέρων .
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η λιβανέζικη οργάνωση «Χεζμπολάχ» ετοιμάζεται σαν μια «γροθιά δύναμης» με τους 15.000 μαχητές της. Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός υπερβαίνει το συνολικό αριθμό των μαχητών » της Χεζμπολάχ » στην Συρία κατά πολύ .
Η «Χεζμπολάχ» και ο συριακός στρατός πρόκειται να επιτεθούν στην περιοχή Kalamun μια – ορεινή περιοχή η οποία η οποία κατέχεται από τους τζιχαντιστές στην επαρχία της Δαμασκού . Ο έλεγχος της περιοχής Kalamun επιτρέπει στην αντιπολίτευση να « κρατάει ανοικτή» την δίοδο εφοδιασμού από την Ιορδανία . Σε περίπτωση απώλειας της περιοχής Kalamun περιπλέκει εξαιρετικά την στρατιωτική κατάσταση για τους αντάρτες ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες .
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύρος Πρόεδρος Άσαντ αποδίδει ύψιστη σημασία της εκστρατείας του χειμώνα και η μάχη για την Kalamun . Στην επαρχία της Δαμασκού και τη Δαμασκό συγκεντρώνονται ήμισυ των συριακών στρατιώτες , και ενάντια στις επαναστατημένες γειτονιές που εμπλέκονται αεροσκάφος με οκτώ στρατιωτικά αεροδρόμια .
Ο έλεγχος της ορεινής περιοχής Kalamun και η γύρω περιοχή δίνει στους αντάρτες το προνόμιο να διεισδύσουν απευθείας στο κέντρο της Δαμασκού και να οργανώνουν την μεταφορά όπλων και μαχητών από και προς την Ιορδανία και τον Λίβανο . Στην περιοχή αυτή πραγματοποιούνται αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις του συριακού στρατού ο οποίος μαζί με τους μαχητές της «Χεζμπολάχ» την θεωρούν ως την πιο αποφασιστική μάχη για τη Συρία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com