Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟ!!!Η κυβέρνηση πετάει στην τρόικα το «χαρτί» των εκλογών ...



Το Μαξίμου βάζει τους δανειστές να διαλέξουν μεταξύ της αδιαλλαξίας που δείχνουν για την επιβολή νέων μέτρων και της πολιτικής σταθερότητας της χώρας.
Σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες η σύγκρουση κυβέρνησης τρόικας λόγω της αδιάλλακτης στάσης των δανειστών για λήψη νέων μέτρων.


Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ήδη στους εταίρους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα οριζόντια μέτρα, προειδοποιώντας ότι νέα μέτρα δεν θα ψηφισθούν από τη Βουλή κι αυτό θα έχει αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να καταρρεύσει και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.
Το ενδεχόμενο νέου μνημονίου τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θα ακύρωνε τη ρητορική του πρωθυπουργού και θα προκαλούσε νέο γύρο αντιδράσεων από τους βουλευτές, που ήδη έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δώσουν ψήφο σε νέα οριζόντια μέτρα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας αιφνιδίασε ακόμη και τους «γαλάζιους» βουλευτές όταν χθες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου απευθυνόμενος ουσιαστικά προς την τρόικα τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μη σέβεται τις θυσίες που έχει κάνει μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός επισημαίνοντας παράλληλα τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Αθήνα στο δημοσιονομικό κομμάτι με τη μείωση του ελλείμματος και τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, εμμέσως, και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος από το βήμα της Βουλής κάλεσε την τρόικα να αλλάξει ρητορική ενισχύοντας έτσι τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση.
Διαψεύδουν, αλλά όχι όλοι!
Η ρητορική της κυβέρνησης περί των εκλογών, που άνοιξε με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, υποχώρησε χθες με το Μέγαρο Μαξίμου να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για πρόωρες κάλπες, ωστόσο, ουδείς στους κόλπους της κυβέρνησης μπορεί να διαβεβαιώσει το τι ακριβώς θα γίνει σε περίπτωση που βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είναι επιρρεπής σε κινήσεις αιφνιδιασμού.
Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν να διαλέξουν μεταξύ της αδιαλλαξίας που δείχνουν για την επιβολή νέων μέτρων και της πολιτικής σταθερότητας της χώρας. Το μήνυμα, που έχει στείλει ήδη προς τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, είναι ότι ούτε η κοινωνία αλλά ούτε και η κυβέρνηση θα αντέξουν την ψήφιση ακόμη ενός πακέτου δημοσιονομικών μέτρων.
Σκληρό πόκερ
Στο παιχνίδι με τους δανειστές η κυβέρνηση προσέχει καλά τις κινήσεις που κάνει, επιχειρώντας μάλιστα ορισμένες φορές να... μπλοφάρει!
Στην Αθήνα ξέρουν καλά ότι η τρόικα "τρέμει" το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, ενώ σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι όλα θα τιναχθούν στον αέρα.
Άλλωστε οι δανειστές έχουν εκφράσει την άποψη πως η προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα θα προκαλέσει πολιτική κρίση στο εσωτερικό της χώρας με... απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων προκαλούν «μούδιασμα» σε Μαξίμου και Βρυξέλλες που βλέπουν την κυβέρνηση να μην μπορεί να ξεφύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει σε απόσταση βολής από την ΝΔ.
Αυτό ακριβώς είναι και το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης. Αν η... μπλόφα των εκλογών πιάσει, τότε η τρόικα θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις της και η κυβέρνηση θα κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Αν όμως οι δανειστές δεν "τσιμπήσουν", τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com