Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Βενιζέλος εναντίον Αβραμόπουλου: Από τις "αερομαχίες" στον "υποβρύχιο πόλεμο"...



Η “κόντρα” Αβραμόπουλου - Βενιζέλου - όσο κι αν ο πάντα διπλωμάτης Αβραμόπουλος δεν την παραδέχεται- έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Η “διεκδίκηση” του ΥΠΕΞ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η επικράτηση της θέλησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ευχαρίστησαν τον Αβραμόπουλο ο οποίος ήθελε να παραμείνει στο Σύνταγμα, εν όψει και ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Η επιστροφή στο ΥΠΕΘΑ κράτησε την ένταση σε χαμηλά επίπεδα. 

Μόνο που το δεύτερο φάουλ που χρεώθηκε στον Βενιζέλο άρχισε να “ανεβάζει τις θερμοκρασίες” στις σχέσεις των δύο πολιτικών. Από το πουθενά και με αφορμή μια τροπολογία που κατατέθηκε προέκυψε θέμα χρήσης του vip αεροσκάφους από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ,στον τομέα ευθύνης του οποίου ανήκει το αεροσκάφος! Επιπλέον προέκυψε ζήτημα και με την πρόταση του Αβραμόπουλου να δημιουργηθεί γενική γραμματεία στο ΥΠΕΘΑ που θα έχει την εποπτεία των εξοπλισμών. Αυτό το τελευταίο ο Βενιζέλος λένε ότι δεν το είδε με καλό μάτι, αφού η αιτιολογία για την δημιουργία της είναι στην ουσία να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει ο δικός του νόμος . Και αυτό με περιφραστικό τρόπο ειπώθηκε από τον Αβραμόπουλο και στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.


Ο Βενιζέλος πιθανότατα θεωρεί την “ουδέτερη” τοποθέτηση του Αβραμόπουλου στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή για τα υποβρύχια ως “ανταπόδοση πυρών”

Ο Βενιζέλος πιθανότατα θεωρεί την “ουδέτερη” τοποθέτηση του Αβραμόπουλου στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή για τα υποβρύχια ως “ανταπόδοση πυρών”. Και γι΄ αυτό δείχνει να είναι πιο εκνευρισμένος με τον Αβραμόπουλο παρά με τον Τσίπρα. Δεν πρέπει να έχει δίκιο. Ο Αβραμόπουλος δεν θα διακινδύνευε να προκαλέσει σύγκρουση σ΄ ένα τόσο λεπτό θέμα όπως τα Ναυπηγεία και τα υποβρύχια, γιατί τα δύο αυτά θέματα αν πραγματικά ανοίξουν και ερευνηθούν θα βάλουν στο “κάδρο” των ευθυνών και “γαλάζιους” υπουργούς που επέλεξαν να ...βλέπουν τα υποβρύχια να περνούν γέρνοντας.

Η σύγκρουση Αβραμόπουλου-Βενιζέλου θα ΄χει σίγουρα κι άλλα επεισόδια. Πόσα θα είναι και τι ένταση θα έχουν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό ...από τον Τσίπρα. Αν προχωρήσει στην πρότασή του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής άσχετα αν θα κατορθώσει να την “περάσει” ή όχι τότε θα δούμε πολλά ακόμη. 






onalertgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com