Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως λαθρομετανάστες...




Να ρυθμίσει ζητήματα εσωτερικής "μετανάστευσης" επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από αλλεπάλληλα αιτήματα Βρετανών, Ολλανδών, Σουηδών αλλά και την ανοχή των Γερμανών.
Τον τελευταίο χρόνο, πολλές από τις βιομηχανοποιημένες χώρες του Βορρά, αντιδρούν στην αθρόα μετανάστευση "Ευρωπαίων", ιδιαίτερα από τα Βαλκάνια, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα πλέον, εγκαθίστανται μαζικά σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.
Το θέμα μάλιστα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς δημοσιεύθηκαν στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι περισσότεροι από 250.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι έχουν μεταναστεύσει σε περιοχές της Βρετανίας, ενώ σύμφωνα με τα ασφαλιστικά ταμεία, 175.000 ήδη εργάζονται καταλαμβάνοντας τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας.
Η μεταναστευτική ροή παρά το γεγονός ότι είναι απόλυτα νόμιμη και βασισμένη στην ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων που αποτελεί βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει φέρει σε αδιέξοδο τους αξιωματούχους που εξετάζουν λήψη μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται δεδομένα και Έλληνες, Πορτογάλοι ή Ισπανοί, που έχουν πληγεί από την κρίση και αναζητούν εργασία σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Παρά το γεγονός, ότι τα νούμερα δεν είναι συγκρίσιμα, η αντιμετώπιση μάλλον θα είναι ίδια και θα προβλέπει σκληρή αντιμετώπιση σε όσες επιχειρήσεις τολμήσουν να προσλάβουν εργαζομένους από τις χώρες αυτές.
Η τελευταία εξέλιξη μάλιστα, αναφέρει πως ομάδα ευρωβουλευτών ετοιμάζει σχετική πρόταση, η οποία συζητήθηκε εκτενώς και στο Κολέγιο των Επιτρόπων της Κομισιόν. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Μαρίας Δαμανάκη, ωστόσο η αρμόδια Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ δεν έδειξε να πτοείται. Η εμπλοκή μάλιστα της εν λόγω Σουηδής Επιτρόπου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η ίδια που εγκαλεί τη χώρα μας συχνά πυκνά για ζητήματα που αφορούν την παράνομη μετανάστευση.
Προφανώς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της χώρας της που υπερασπίζεται τη μη αλλαγή του Δουβλίνο ΙΙ, εντάσσει την Ελλάδα στις χώρες του τρίτου κόσμου, ξεχνώντας πως είμαστε ισότιμα μέλη στο ευρωπαϊκό σύστημα.






newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com