Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΠΤΩΧΕΥΣΗ;;;Τι σημαίνει ότι το δημόσιο των ΗΠΑ κατεβάζει «ρολά»...ΒΙΝΤΕΟ.





«Το έκαναν στ' αλήθεια!» έγραψε στο Twitter ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αναφερόμενος στο αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.

Λίγες στιγμές πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια για τη μερική διακοπή της λειτουργίας των δραστηριοτήτων τους, ενδεχόμενο για το οποίο είχαν προετοιμασθεί.
Πρόκειται για την πρώτη υποχρεωτική αργία στην οποία περιέρχεται το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος εδώ και 17 χρόνια και θα πλήξει περίπου 800.000 δημοσίους υπαλλήλους, σε «μη απαραίτητες» υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε αργία, θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις ώρες για να προσέλθουν στην εργασία τους, να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, να ματαιώσουν τις συσκέψεις τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Και αυτό μέχρι το Κογκρέσο να αποφασίσει να εγκρίνει τους πόρους χρηματοδότησης των υπηρεσιών τους.
Αρχής γενομένης από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο απόλυτο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας και οι απαραίτητες υπηρεσίες θα εξαιρεθούν.
Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε φροντίσει να υπογράψει νόμο που διασφαλίζει ότι το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα συνεχίσει να πληρώνεται ό,τι και αν συμβεί.
Οι περισσότερο θεαματικές συνέπειες αφορούν τον τομέα του τουρισμού. Το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν θα ανοίξουν τις πόρτες τους το πρωί της Τρίτης.
Τον Απρίλιο 2011, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε μεταβεί στο Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσινγκτον μία ημέρα αφού είχε αποφευχθεί την τελευταία στιγμή η διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης στο πλαίσιο του ίδιου «μπρα-ντε-φερ». Αυτή τη φορά το μνημείο θα παραμείνει κλειστό.
Η σημερινή αποτυχία του Κογκρέσου αποτελεί το επιστέγασμα μίας αναμέτρησης που διαρκεί εδώ και 33 μήνες με θέμα τον προϋπολογισμό ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο 2011, με την εκλογή δεκάδων υποψηφίων του υπερσυντηρητικού Κόμματος του Τσαγιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com