Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο ρεπορτάζ του Reuters, για το καραμπινάτο (εγχώριο) σκάνδαλο με το “καπέλο” 20% στην τιμή του φυσικού αερίου…





Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 15-20% ζήτησε η ΔΕΠΑ από τη ρωσική Gazprom, σύμφωνα με πηγές του Reuters, ώστε να σταματήσει η αδικία σε βάρος των Eλλήνων καταναλωτών που το πληρώνουν ακριβότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η  Ελλάδα πληρώνει τη δεύτερη ακριβότερη τιμή μετά τα Σκόπια  και κατά μέσο όρο 30% υψηλότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου το 2012 η μέση τιμή του φυσικου αεριου ανήλθε στα 476,6 δολάρια, και το 2013 αναμένεται να κυμανθεί στα 427,2 δολάρια. \
Την ίδια ώρα η Gazprom δίνει έκπτωση 10% στη Γερμανία και 20% στη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με στελέχη της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, η ΔΕΠΑ καταβάλλει στην Gazprom περίπου 470 δολάρια για κάθε 1.000 κυβικά μέτρα αερίου (τιή κατά 20% υψηλότερη από τη μεσοσταθισμένη τιμή ομάδας δυτικοευρωπαϊκών χωρών). 
To θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες μέρες ο Lykavitos, εκεί όπου μεταξύ άλλων αναφέραμε:
Γιγαντιαίο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο συνιστά το καπέλο των 400.000.000 ευρώ το χρόνο στην τιμή του φυσικού αερίου.
Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος της οικονομίας της χώρας το οποίο συντηρείται με ευθύνη του πολιτικού συστήματος , το οποίο προφανώς σιτίζεται από τον πακτωλό μαύρου χρήματος που παράγει ασταμάτητα η ληστρική σύμβαση που ορίζει την τιμή του φυσικού αερίου.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια την ελληνική κυβέρνηση για το αλισβερίσι που γίνεται με την τιμή του φυσικού αερίου εκφράζοντας μάλιστα την απορία τους γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν το σκάνδαλο.
Οι ίδιες πηγές έχουν αποκαλύψει στις ελληνικές υπηρεσίες ότι το “καπέλο” των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ από το φυσικό αέριο κατευθύνεται κατά 50 % σε Έλληνες μεσάζοντες οι οποίοι έχουν αναλάβει την υποχρέωση απέναντι σε ελληνικά κόμματα και πολιτικούς και το υπόλοιπο σε ρώσους ολιγάρχες.
Αντίστοιχα καπέλα προέβλεπαν οι συμβάσεις της GAZPROM  και σε κάποιες άλλες χώρες οι οποίες προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια και ανάγκασαν τους ρώσους να επιστρέψουν την διαφορά.
Στην Ελλάδα το δίδυμο Παπαγεωργίου – Μανιάτη δεν θεώρησαν σκόπιμο να αναλάβουν καμία απολύτως πρωτοβουλία ακόμα και τώρα που τα διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters λοιδορούν τη χώρα μας η οποία ενώ έχει χρεοκοπήσει πληρώνει καπέλο 40% στο φυσικό αέριο.
Η παρέμβαση της δικαιοσύνης θεωρείται πλέον επιβεβλημένη για τη διαλεύκανση του γιγαντιαίου σκανδάλου.

likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com