Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το ένα τρίτο των Γάλλων αισθάνεται «κοντά» στις ιδέες της Λεπέν ...





Μεγάλη είναι η απήχηση των ιδεών της Λεπέν σε όσους δηλώνουν πως δεν έχουν πολιτική άποψη
Σχεδόν το ένα τρίτο των Γάλλων, με ποσοστό 34%, νιώθει «κοντά» στις ιδέες της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop για το εβδομαδιαίο περιοδικό Valeurs Actuelles, το 25% των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι συμπαθεί την ακροδεξιά πολιτικό απάντησε πως αισθάνεται «αρκετά κοντά» στις ιδέες της Λεπέν και το 9% «πολύ κοντά». Αντίθετα, από εκείνους που δηλώνουν ότι δεν συμμερίζονται τις ιδέες της, το 66% απάντησε ότι «είναι πολύ μακριά» από όσα πρεσβεύει η Λεπέν, το 38% «πολύ μακριά» και το 28% «αρκετά μακριά».

Σύμφωνα με την έρευνα της Ifop, το 38% όσων δηλώνουν ότι ψηφίζουν το κόμμα της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) και το 11% των αριστερών ψηφοφόρων, δηλώνουν ότι αισθάνονται πλησίον της ιδεολογίας της ακροδεξιάς πολιτικού. Από τους ψηφοφόρους του χαρακτηριζόμενου ακόμη πιο αριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν, η Λεπέν αποσπά θετικές γνώμες ενός 21%.

Επίσης, μεγάλη είναι η απήχηση των ιδεών της Λεπέν σε όσους δηλώνουν πως δεν έχουν πολιτική άποψη: το 28% συμμερίζεται τις ιδέες της, ενώ το 39% τις κατανοεί. Το 60% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί πως η Μαρίν Λεπέν «επιθυμεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα», για το 44% αυτή «κατανοεί τα προβλήματα του κόσμου» και το 31% πιστεύει πως «έχει λύσεις για να βγει η χώρα από την κρίση».

Η έρευνα διαπιστώνει πως οι ιδέες της Λεπέν έχουν την ίδια απήχηση τόσο στους άνδρες (36%), όσο και στις γυναίκες (33%), ενώ η αποδοχή τους είναι μεγαλύτερη στους κόλπους των εργατών και των εργατοϋπαλλήλων (39%), απ’ ό,τι στους δημοσίους υπαλλήλους και στους ελεύθερους επαγγελματίες (26%). Παράλληλα, η Λεπέν διεύρυνε τη απήχησή της σε πιο νεαρές ηλικίες, εξασφαλίζοντας θετικές απαντήσεις για το πρόσωπό της και τις ιδέες της τόσο από το ένα τρίτο των νέων (18-24 ετών), όσο και των γηραιότερων (άνω των 65 ετών).

Η έρευνα, που δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν από την πρώτη εξόρμηση της Λεπέν, που προβλέπεται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Μασσαλία, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4-6 Σεπτεμβρίου, με δείγμα 1.014 ενηλίκους, που αντιπροσώπευε όλες τις κοινωνικές ομάδες άνω των 18 ετών. Το περιθώριο σφάλματος της έρευνας είναι ±1,8%.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com