Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Από... Πάτρα η έρευνα της Monde για σεισμό 9 Ρίχτερ !!!




Με ανέκδοτο μοιάζει ο τρόπος με τον οποίο τα στοιχεία έρευνας, που αποτυπώνει κίνδυνο για σεισμό 9 Ρίχτερ σε περιοχές της... Ελλάδας, έφτασαν να φιλοξενούνται στις σελίδες της Le Monde και μέσω αυτής το θέμα να αποτελεί επί δύο και πλέον εικοσιτετράωρα ένα από τα κυρίαρχα της επικαιρότητας.
 
 
Οι χάρτες που απεικονίζονται στις σελίδες της Le Monde και τα στοιχεία που φιλοξενούνται στις σελίδες της εφημερίδας έφτασαν στην έδρα της στη Γαλλία μέσω Βρυξελλών.
 
Το απίθανο στην υπόθεση είναι πως αυτά τα στοιχεία ξεκίνησαν από την Πάτρα - βασιζόμενα σε διεθνή βιβλιογραφία - και συγκεκριμένα από το Επιμελητήριο Αχαΐας το οποίο τα παρέδωσε μέσω του αντιπροέδρου του Χρ. Παπανικολόπουλου στον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν κατά την επίσκεψή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
 
Εκεί μάλιστα, με βάση τα στοιχεία, ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας έθεσε το ερώτημα τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να θωρακιστούν οι σεισμογενείς περιοχές της Ευρωζώνης όπως η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα για να εισπράξει την αφοπλιστική απάντηση πως δεν υπάρχει τίποτα επί του παρόντος και αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός γιατί χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία ,το Βέλγιο, η Ολλανδία και πολλές άλλες στην κεντρική και Βόρεια Ευρώπη δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο κίνδυνο.
 
Ο Επίτροπος πήρε μαζί του τον σχετικό φάκελο ο οποίος δεν είχε συγκινήσει κανέναν από τους φορείς της ελληνικής πολιτείας μέχρι τότε και το περιεχόμενο του οποίου μετά από μήνες βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την δημοσίευση του στην γαλλική εφημερίδα.
 
Patras Times, Γ. Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com