Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ & ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑΤΑ......



Ίσως για αυτό πολλοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές προσπαθούν να βρουν την λύση για το επόμενο βήμα της ανθρωπότητας μέσα στην θάλασσα ή πάνω σε αυτή.



1. Ocean Flower, Μαλδίβες
Ocean Flower, Μαλδίβες

Ocean Flower, Μαλδίβες

Ocean Flower, Μαλδίβες
Πρόκειται για ένα συγκρότημα 185 πλωτών επαύλεων, που κατασκευάζει η Ολλανδική εταιρεία Dutch Docklands, στις Μαλδίβες και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί την επόμενη πενταετία. Κάτω από την κατασκευή υπάρχει ειδικό μπετόν παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι Ολλανδοί για να φτιάξουν τα πλωτά σπίτια τους ενώ καλώδια σαν αυτά των γεωτρήσεων συγκρατούν τα σπίτια ώστε να παραμένουν ακίνητα.

2. The Citadel, Ολλανδία
 Citadel, Ολλανδία

 Citadel, Ολλανδία
Φανταστείτε ένα ολόκληρο χωριό 60 σπιτιών πάνω από την θάλασσα! Πρόκειται για τη λύση που πρότεινε ο Ολλανδός αρχιτέκτονας Koen Olthuis ώστε οι συμπατριώτες του να γλυτώσουν, μια και καλή, από τις πλημμύρες, ένα πολύ συχνό φαινόμενο στην Ολλανδία. Το Citadel θα βρίσκεται στην πόλη Naaldwijk και θα έχει δυνατότητα κατασκευής και άλλων κατοικιών αν χρειαστεί στο μέλλον.

3. Blueseed Terraces, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
Blueseed Terraces, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Blueseed Terraces, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
Μια πλωτή πόλη όπου όλοι όσοι εργάζονται δεν θα χρειάζονται βίζα! Αυτό είναι το σχέδιο πίσω από την κατασκευή του Blueseed Terraces και για αυτό η θαλάσσια περιοχή που επιλέχτηκε βρίσκεται σε διεθνή ύδατα. Εμπνευστής της ιδέας ο δισεκατομμυριούχος δημιουργός του PayPal και επενδυτής στο Facebook Peter Thiel. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους τελευταίους μήνες της χρονιάς που διανύουμε.

4. Η σύγχρονη «Κιβωτός του Νώε»
http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2012/09/kivwtos-1.jpg

http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2012/09/kivwtos-6.jpg
Με αφορμή την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο από την Ρωσία, το Remistudio, σχεδίασε μια σύγχρονη «Κιβωτό του Νώε». Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πλωτή βιόσφαιρα που σκοπό έχει να προστατέψει τους επισκέπτες της από μια καταστροφική πλημμύρα.
Η κιβωτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιπλέει στο νερό, να μπορεί να αντέξει τεράστια παλιρροϊκά κύματα και να προσφέρει στους επιβαίνοντες το κατάλληλο περιβάλλον για να επιβιώσουν για πολλούς μήνες. Η Κιβωτός διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

5. SeaOrbiter
SeaOrbiter

SeaOrbiter

SeaOrbiter
Το SeaOrbiter, που αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια του το 2014, θα είναι ένα μεγάλο πλωτό εργαστήριο που δεν θα κινδυνεύει από θαλασσοτατραχές γιατί πολύ απλά το μισό (από τα 58 μέτρα που θα είναι το ύψος του) θα βρίσκεται μέσα στο νερό! Στο πάνω μέρος του θα υπάρχει σταθμός αιολικής ενέργειας αλλά και κεραίες ώστε να μπορούν οι ερευνητές να ενημερώσουν άμεσα τον κόσμο για οτιδήποτε ανακαλύψουν.

6. Greenstar, Μαλδίβες
Greenstar, Μαλδίβες

Greenstar, Μαλδίβες

Greenstar, Μαλδίβες
Το τεχνητό νησί Greenstar απο ψηλά μοιάζει με έναν καταπράσινο αστερία. Αποτελεί το πρώτο βήμα αντιμετώπισης του κίνδυνου που διατρέχουν τα 1.200 νησιά να χαθούν στην θάλασσα όταν ανέβει περισσότερο η στάθμη του νερού. Πάνω στο νησί θα υπάρχει ξενοδοχείο χωρητικότητας 800 ατόμων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

7. Poseidon Undersea Resorts, νησιά Φίτζι
http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2012/07/ypovrixeio-xenodoxeio-dinfo-6.jpg

http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2012/07/ypovrixeio-xenodoxeio-dinfo-8.jpg
Οι περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν στα νησιά Φίτζι, για τις όμορφες παραλίες, τα καταγάλανα νερά και την εξωτική βλάστηση. Αυτά στην επιφάνεια της θάλασσας. Αν κάποιος θελήσει να εξερευνήσει και τον βυθό τότε δεν έχει παρά να κλείσει ένα δωμάτιο στο Poseidon Undersea Resorts.
Το θέρετρο Poseidon Undersea δίνει την ευκαιρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com