Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πως πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα απέναντι στις προκλητικές διεκδικήσεις των γειτόνων





Γράφει ο Σαντζίλιο Κρεσέντσιο*

Κύριοι, διάβασα το άρθρο του κ.Τζώρτζη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Πραγματική και 'φυσική' Αλβανία» και όλα όσα κάνουν οι Αλβανοί εις βάρος της Ελλάδας, τις βλέψεις για μια «Μεγάλη Αλβανία» που τώρα ονομάζουν «φυσική» και θα περιλαμβάνει και την Ηπειρο κ.λπ.

Απ' ότι βλέπω και διαβάζω, δεν είναι μόνο η Αλβανία· Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία, όλοι θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι της Ελλάδας λέγοντας το παραμύθι ότι "είναι δικό τους", ότι τα σύνορά τους φθάνουν ώς εδώ και ώς εκεί κ.λπ. Και διερωτήθηκα: Μα, η Ελλάδα γιατί ποτέ δεν κάνει τα ίδια ή και περισσότερα;
Δηλαδή:
* να βγαίνουν κάθε τρεις και πέντε ανακοινώσεις που θα ζητάνε μέρη της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας να επιστραφούν στην Ελλάδα, διότι γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, ανθρωπολογικά κ.λπ. είναι ελληνικά,
* να δημοσιεύονται σε περιοδικά και σε εφημερίδες χάρτες όπου περιοχές αυτών των χωρών εμφανίζονται ως ανήκουσες στην Ελλάδα,
* να γίνονται με αρμοδίους διαλέξεις και συζητήσεις με την ίδια θεματολογία,
* να δημοσιεύονται, να αναδημοσιεύονται και να προβάλλονται βιβλία που μιλούν για αρπαγή ελληνικών περιοχών και για την υποχρέωση επιστροφής τους στην Ελλάδα,
* να βγαίνουν στην τηλεόραση και να διεκδικούν τα ελληνικά δικαιώματα, ώστε να τους ακούν και οι ξένοι.
Να γίνονται όμως όλα αυτά, και άλλα ακόμη ενδεχομένως, συστηματικά και όχι να κάθονται οι Ελληνες απλώς να διαμαρτύρονται για τις "κακοήθειες" των γειτόνων και να κλαίγονται γι' αυτούς τους κακούς γείτονες που δεν σέβονται την ελληνική ιστορία!
Ο,τι κάνουν οι άλλοι να ανταποδίδεται στο πολλαπλάσιο, διότι νομίζω πως μόνο έτσι θα σταματήσουν μια μέρα να λένε τις βλακείες τους. Την ανεκτικότητα της ελληνικής πλευράς τη θεωρούν αδυναμία και έλλειψη ατού.
Οι σαχλές διπλωματικές διαμαρτυρίες και "επεμβάσεις" είναι ό,τι πιο στείρο θα μπορούσε να γίνει με τέτοιους γείτονες. Θα πρέπει κάποτε εδώ να το βάλουν αυτό για τα καλά στο μυαλό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com