Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος λέει ψέματα; Στοιχεία – «φωτιά» για μαγείρεμα των δημοσιονομικών ...





Καταγγελία – «βόμβα» για εξόφθαλμο «μαγείρεμα» των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας με στόχο την εξαπάτηση του ελληνικού λαού για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που επιβεβαιώνεται ότι συνεχίζει να κατρακυλά με αποτέλεσμα να θεωρούνται δεδομένα νέα δυσβάστακτα μέτρα, προχώρησαν 8 ανεξάρτητοι βουλευτές με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οπως φαίνεται από το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης, είτε ο κ. Στουρνάρας, είτε ο κ. Γ. Προβόπουλος (ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) λένε ψέματα αφού ο μεν υπουργός υποστηρίζει ότι έσοδα και δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού (βλ. «πρωτογενές πλεόνασμα») πάνε καλά, ο δε επικεφαλής της ΤτΕ (και εξίσου θερμός, εξαρχής, υποστηρικτής των μνημονίων) αναφέρει μέσα από τα επίσημα στατιστικά το ακριβώς αντίθετο.
Η επισήμανση αυτή ξεκίνησε από τον καθηγητή Γιώργο Βάμβουκα ο οποίος, ως τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», προχθές, σε ανακοίνωση – «βόμβα» που χρήζει, πέραν της πολιτικής, και της νομικής διερεύνυσης του θέματος, ανέφερε: «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του μαγειρεύουν τα δημοσιονομικά στοιχεία. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ταμειακά και η λογιστικοποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών είναι σχεδόν αδύνατη. Στο Υπουργείο Οικονομικών επί εποχής Παπαντωνίου και Στουρνάρα, υπάρχει αδιάσειστη ιστορική μαρτυρία περί συστηματικής χάλκευσης των δημοσιονομικών μεγεθών. Το μαγείρεμα των στοιχείων στο ιερατείο του Υπουργείου Οικονομικών, πιστοποιείται και από το γεγονός ότι την περίοδο Δεκέμβριος 2012-Αύγουστος 2013, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης σημείωσε επιπρόσθετη αύξηση 23 δις ευρώ.
Πως είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια του 2013, το δημόσιο χρέος να παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο και ταυτόχρονα ο κ. Στουρνάρας να διατυμπανίζει την μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων; Δυστυχώς, για τους δεινοπαθούντες πολίτες από την απάνθρωπη κυβερνητική οικονομική πολιτική, σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, τα κρατικά χρέη και τα ελλείμματα διογκώνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς και γι αυτό το τρίτο μνημόνιο είναι προ των πυλών».
5 στοιχεία – «φωτιά» για το… μαγείρεμα
Πάνω στις καίριες επισημάνσεις του κ. Βάμβουκα, 8 ανεξάρτητοι βουλευτές (Σταυρογιάννης Νικόλαος, Μουτσινάς Πάρις, Κουράκος Γιάννης, Μπόλαρης Μάρκος, Κασαπίδης Γιώργος, Νικολόπουλος Νίκος, Παραστατίδης Θεόδωρος και Βουδούρης Οδυσσέας) φέρνουν με επίκαιρη ερώτηση τους προς τον καθ” ύλην αρμόδιο και, παράλληλα, «ύποπτο» για μαγείρεμα, υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, επισημαίνοντας τι εξής εξόφθαλμες στρεβλώσεις μεταξύ των στοιχείων της κυβέρνησης και της ΤτΕ:
1) Για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2012/2013, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει την άνοδο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού κατά 5,5%, σε αντιδιαστολή με το Υπουργείο Οικονομικών που διαπιστώνει τη μείωση των δαπανών κατά -18%.
2) Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρουν ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2012/2013, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκαν -6%, ενώ τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν αύξηση 5,6%.
3) Οι τεράστιες αποκλίσεις στα δημόσια έσοδα και ιδίως στο σκέλος των κρατικών δαπανών, είχε ως ιλαροτραγικό αποτέλεσμα, η Τράπεζα της Ελλάδος να υποστηρίζει ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, ο κρατικός προϋπολογισμός είχε πρωτογενές έλλειμμα -3,2 δις ευρώ, το οποίο μάλιστα ήταν δέκα φορές υψηλότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Απεναντίας, το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ.
4) Η Τράπεζα της Ελλάδος και Υπουργείο Οικονομικών, συμφωνούν ότι το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού εξακολουθεί να είναι ελλειμματικό. Τα στοιχεία τους όμως διαφέρουν ριζικά. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013/2012, η Τράπεζα της Ελλάδος διαπιστώνει την διεύρυνση του συνολικού ελλείμματος του προϋπολογισμού από -6,4 σε -9,0 δις ευρώ, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το συνολικό έλλειμμα από -12,5 ελαττώθηκε σε -2,4 δισ. ευρώ.
5) Την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2013 τα πιστωτικά έσοδα υπερέβησαν τα 55 δισ. ευρώ.
Απαντήσεις τώρα!
Στη βάση των επισημάνσεων αυτών, οι ανεξάρτητοι βουλευτές ζητούν άμεσα από τον κ. Στουρνάρα να απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
-Αμφισβητεί η κυβέρνηση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος;
-Αμφισβητεί η κυβέρνηση το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους που λειτουργεί στη Βουλή;
-Καθώς από την διάσταση των στοιχείων προκύπτει αναμφισβήτητα «μαγείρεμα» των στοιχείων και δημιουργείται τουλάχιστον ηθικό θέμα για την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, τι σκοπεύετε να πράξετε;
-Τελικά, οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν η μειώθηκαν;
-Το πρωτογενές έλλειμμα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, ήταν ναι η όχι, δέκα φορές υψηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2012;
-Γιατί τα πιστωτικά έσοδα του Κράτους έφτασαν την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου στο θηριώδες ποσό των 55 δισ. ευρώ;


nes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com