Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΙΚΑ παίρνει δάνειο για να δώσει τις συντάξεις...





«Δάνειο» διάρκειας πέντε ημερών θα πάρει το ΙΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταβάλει τις συντάξεις του Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
 
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ολιγοήμερη ταμειακή διευκόλυνση έως ότου εισρεύσουν στα ταμεία του Ιδρύματος τα προγραμματισμένα έσοδα. Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα προκαλούσε την παραμικρή ανησυχία, εάν δεν αντανακλούσε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ, αλλά και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, καθώς η ρύθμιση των οφειλών δεν έχει προς το παρόν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
 
Στο ΙΚΑ ενδεικτικά, οι επιχειρήσεις που ρύθμισαν τα χρέη τους δεν ξεπερνούν τις 6.900. Δεκάδες χιλιάδες άλλες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση για τις παλαιές - έως 31-12-12 - οφειλές, ενώ ταυτόχρονα αδυνατούν να καλύψουν και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
 



defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com