Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για τα Κρατικά Λαχεία...





Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Χαράλαμπος Τζώνης θα διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών που αφορούν την εταιρεία «Κρατικά Λαχεία», μετά από σχετική παραγγελία του Αρείου Πάγου.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελέσουν όσα ισχυρίζεται η ΕΜΜΑ DELTA, πλειοδότρια εταιρεία για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου του ΟΠΑΠ, η οποία με σειρά εξωδίκων αλλά και με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, καταγγέλλει ως μη επωφελείς για τον ΟΠΑΠ τους όρους για την παραχώρηση των λαχείων.

Βάσει του υλικού που προσκόμισε η εταιρεία, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου (προς την οποία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο ο φάκελος της υπόθεσης), έδωσε εντολή στον κ. Τζώνη να μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών, που θέτουν δύο θέματα:

Α) Στη διοίκηση και λειτουργία της εταιρείας συμμετέχουν τέσσερις εταιρίες, οι ΟΠΑΠ, ΙΝΤΡΑΛΟΤ, Scientific Games και LOTTOMATICA. Σύμφωνα με τη διακήρυξη της σύμβασης σε αυτό το σχήμα κυρίαρχο ρόλο έπρεπε να έχει ο ΟΠΑΠ, κάτι που -σύμφωνα με τις καταγγελίες- δεν συμβαίνει, καθώς παρόλο που ο ΟΠΑΠ έχει 7 εκπροσώπους στο ΔΣ και 4 οι άλλες εταιρείες, για κρίσιμα ζητήματα απαιτείται πλειοψηφία 8 μελών.

Β) Η σύμβαση για την προμήθεια των κρατικών λαχείων προς τους μετόχους Intralot- Scientific Games προβλέπει ποσοστό 3,3% επί των εισπράξεων, το οποίο η καταγγέλλουσα εταιρεία θεωρεί πολύ υψηλό, καθώς θεωρείται αρκετά υψηλότερο από τα κρατούντα στη διεθνή αγορά.

Σε περίπτωση που από την εισαγγελική έρευνα προκύψουν τυχόν ευθύνες κρατικών αξιωματούχων, η υπόθεση θα κοινοποιηθεί και στην αρμόδια για θέματα διαφθοράς εισαγγελέα.


Κέρδος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com