Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Παρενέργειες από την πρόταση κοινής καθόδου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ...





Παρενέργειες προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η δημόσια συζήτηση περί του ενδεχομένου κοινής καθόδου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Η ΝΔ προς το παρόν δεν έχει μπει ανοιχτά στην κουβέντα γύρω από την επέκταση της συνεργασίας της με το ΠΑΣΟΚ και στο ευρωκοινοβούλιο. Το ΠΑΣΟΚ όμως έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τις ευρωεκλογές υπονοώντας σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με την ΝΔ, αντιθέτως θα επιδιώξει να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς με τα χρώματα και τα σύμβολα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Την…σούπα του ΠΑΣΟΚ ήρθε να χαλάσει (για μία ακόμη φορά) ο Θόδωρος Πάγκαλος δηλώνοντας ωμά ότι από την στιγμή που αποδέχονται το ίδιο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προσανατολισμού τα δύο κόμματα ανήκουν στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Πρόσθεσε δε ότι στις ευρωεκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κατέβουν μαζί.
Οι δηλώσεις Πάγκαλου ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της Χαριλάου Τρικούπη που ανέθεσε στον εκπρόσωπό της να διευκρινίσει στα social media ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει τις αποφάσεις του και αυτές οδηγούν στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και όχι στην συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία.
Πέρα από τις διαψεύσεις του ΠΑΣΟΚ όμως στην Κουμουνδούρου αρχίζουν να εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα να αντιμετωπίσουν ως ενιαίο αντίπαλο στις ευρωεκλογές τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και να θέσει θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης μειώνονται σε σημαντικό βαθμό…




RizopoulosPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com