Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Χρόνο ζήτησε από το Κογκρέσο ο Ομπάμα...





Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να καθυστερήσει τις ψηφοφορίες για την έγκριση σχετικά με τα στρατιωτικά πλήγματα κατά της Συρίας προκειμένου να δοθεί χρόνος στη Ρωσία να επιτύχει την παράδοση από την Συρία των χημικών όπλων που έχει στην κατοχή της η κυβέρνηση της Δαμασκού, σύμφωνα με αμερικανούς γερουσιαστές.
«Αυτό που θέλει ο Ομπάμα είναι να ελέγξει πόσο σοβαρή είναι η πρόθεση της Συρίας και της Ρωσίας να απαλλαγούμε από αυτά τα χημικά όπλα στην Συρία. Θέλει χρόνο για να το ελέγξει», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας Καρλ Λέβιν σε δημοσιογράφους.
Ο αμερικανός πρόεδρος μετέβη σήμερα στο Κογκρέσο για να έχει εκεί συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών με τους Γερουσιαστές όσον αφορά στο θέμα της Συρίας.
Στο μεταξύ άλλες οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κουβέιτ, υπέγραψαν τη δήλωση με την οποία καταδικάζεται η Συρία για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των χωρών που την υπογράφουν σε 33, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
«Χαιρετίζουμε τις επιπλέον χώρες που εκφράζουν την υποστήριξή τους σε αυτήν την δήλωση και στις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας που έχουν στόχο να λογοδοτήσει το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και να επιβληθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης χημικών όπλων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Νωρίτερα, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι κάλεσε τον Άσαντ να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται για να  προσπαθήσει να φέρει την ειρήνη στην χώρα του.
Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η Συρία προτίθεται να υπογράψει την διεθνή σύμβαση για τα χημικά όπλα, ο Κέρι υπογράμμισε ότι ελπίζει πως η Δαμασκός θα κρατήσει τον λόγο της και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα βοηθήσει οι ΗΠΑ να εργαστούν τις προσεχείς ημέρες μαζί με τη Ρωσία για να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας.
Ο αμερικανός υπουργός, έπειτα από συνομιλία που είχε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επεσήμανε ότι οι Ρώσοι θα αποστείλουν σήμερα στους Αμερικανούς τις λεπτομέρειες σχετικά με την πρωτοβουλία τους να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας.
«Ο Λαβρόφ έχει ενδιαφέρουσες ιδέες για τα μέσα με τα οποία θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε αυτό», πρόσθεσε.
Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η ρωσική πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας θα πρέπει να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμπλήρωσε.
Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντήσει την Πέμπτη στην Γενεύη της Ελβετίας τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν για τα χημικά όπλα της Συρίας, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.


likavitos,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com