Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΦΩΦΗ !!!



Φώφη Γεννηματά για Αντώνη Σαμαρά:
1/4/2012: «Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Η γραμμή του κ. Σαμαρά είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες της πατρίδας και την αγωνία των πολιτών και αντί να συμβάλει στην υπέρβαση της οικονομικής κρίσης οδηγεί στην επικίνδυνη όξυνσή της».

7/4/2012: «Η γραμμή του κ. Σαμαρά τροφοδοτεί δυστυχώς τις τυφλές πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε σήμερα τη σύνοψη της πολιτικής του γραμμής. Αλαζονεία, παντελής απουσία αυτοκριτικής, δημαγωγικές υποσχέσεις με μισόλογα, για να μη φανεί ότι αυτές προσκρούουν σε όσα ο ίδιος υπέγραψε και ψήφισε, αόριστες αναφορές σε ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα. Απίστευτο πολιτικό θράσος».
26/5/2012: «Ο κ. Σαμαράς με τη σημερινή του ομιλία απέδειξε πώς εννοεί το μέτωπο για την προστασία της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας: Ολοταχώς επιστροφή πίσω στην ΕΡΕ και στις λογικές διχασμού των Ελλήνων».
Διόλου δε με αφορά αν ο Σαμαράς παραδέχτηκε ότι η Γεννηματά είχε δίκιο σε όσα τον κατηγορούσε και ζήτησε συγγνώμη ή η Γεννηματά θεώρησε ότι «οι λογικές διχασμού των Ελλήνων» και το «απίστευτο θράσος» του Σαμαρά δεν είναι και τίποτα το σοβαρό.
Το θέμα είναι ότι η Γεννηματά συμμετέχει σε συσκέψεις με τον Σαμαρά και συνεργάζονται μια χαρά, αν και κατάφερε να «εξοργίσει τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, οι οποίοι σχολίαζαν ότι η πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά να γνωστοποιήσει σε δημοσιογράφους τις θέσεις της Τρόικα για τις απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία πρόκειται για μία επιεικώς ακατανόητη κίνηση».
Το θέμα είναι ότι η είδηση δόθηκε από το Μαξίμου ως εξής: «Δραματική δίωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους των  υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και με συμβούλους του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, καθώς η τρόικα ζητεί το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΒΟ και να απολυθούν οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις. Το mail με τις απαιτήσεις της τρόικας έφτασε χθες στα αρμόδια υπουργεία».
Από κει και πέρα άρχισε μια τεράστια συζήτηση που κορυφώθηκε με τη δήλωση της Γεννηματά: «Μίλησα με Σαμαρά, μου είπε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πάμε για μάχη». Από το Μαξίμου, επίσης, διαρρέεται ότι ο Σαμαράς προβάρει το καλό του σώβρακο και ετοιμάζεται να πει «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις της Τρόικας.
Όλα αυτά, εντάξει, είναι παπαριές και το γνωρίζουμε. Όμως απορώ, δε βρέθηκε ούτε ένας να θυμώσει που η Τρόικα έστειλε με ένα απλό mail την εντολή να κλείσουν ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ; Αυτή είναι η διαπραγμάτευση που γίνεται με την Τρόικα; Email και sms με εντολές; Κανείς δεν ντράπηκε που αποδεικνύεται ότι τίποτε σοβαρό δε γίνεται «όταν έρχονται εκπρόσωποι της Τρόικας στην Ελλάδα», καθώς οι εντολές είναι καθημερινές, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο;
Κανείς δεν έφτυσε τα μούτρα του καθώς φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο «ερχομός εκπροσώπων της Τρόικας» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σκηνοθετημένο ρεπορτάζ για να δείχνει το MEGA και ο ΣΚΑΪ ότι εκείνες τις ημέρες συμβαίνει κάτι διαφορετικό απ’ ότι τις υπόλοιπες;
Στο επιτελείο του Σαμαρά, δεν βρέθηκε ούτε ένας με κοινή σκέψη να φέρει αντιρρήσεις στη διαρροή Μαξίμου ότι ο Σαμαράς έγινε έξαλλος επειδή η Γεννηματά ανακοίνωσε την ύπαρξη του mail; Πόσα τέτοια mail άραγε φτάνουν καθημερινά στα υπουργεία και δεν τα μαθαίνουμε; Πόσες τέτοιες απαιτήσεις και εντολές μένουν κρυφές επειδή δεν βρίσκεται κάποια Γεννηματά που μέσα στον «αθώο αυθορμητισμό της» θα τα ανακοινώσει;
Αν ούτε αυτή τη φορά διέρρεε η ύπαρξη του mail να είστε σίγουροι ότι καμιά «δραματική δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου» δε θα πραγματοποιούνταν και φυσικά δεν πιστεύω ότι πραγματοποιήθηκε κι αυτή που ανακοινώθηκε χτες. Αν ούτε αυτή τη φορά διέρρεε η ύπαρξη του mail είμαι βέβαιος ότι δε θα αναγκαζόταν να γελοιοποιηθούν εμφανίζοντας τον Σαμαρά έτοιμο «για μάχη».
Ο λόγος είναι απλός. Μέχρι σήμερα όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλες οι απαιτήσεις της Τρόικας είναι λογικές, αποτελεσματικές και κυρίως για το καλό μας και για «τη σωτηρία της πατρίδας». Πώς γίνεται ξαφνικά μία εντολή της Τρόικας να ξεφεύγει από το πλάνο της «σωτηρίας»; Ξέφυγε απλώς και μόνο επειδή η ματαιοδοξία της Γεννηματά δεν ελέγχθηκε πλήρως κι έτσι αποκάλυψε την εντολή της Τρόικας, για να δείξει ότι η Φώφη είναι «μέσα στα πράγματα», γνωρίζει και μάχεται. Ότι η Φώφη είναι πρωτοκλασάτη, σημαντική και παίζει ρόλο.
Αν δεν ξεφούρνιζε η Γεννηματά την ύπαρξη της τροϊκανής εντολής, όλα θα ήταν πιο απλά. Στην επόμενη «σημαντική επίσκεψη των εκπροσώπων της Τρόικας» θα ανακοινωνόταν με ενθουσιασμό ότι η Τρόικα ζήτησε να κλείσουν πέντε επιχειρήσεις, αλλά ο Στουρνάρας πάτησε πόδι κι έκλεισαν μόνο τρεις. Μπορεί, επίσης, στην επόμενη «σημαντική επίσκεψη των εκπροσώπων της Τρόικας» να ανακοινωνόταν με ενθουσιασμό ότι «Αποφύγαμε τη μείωση στις συντάξεις προσφέροντας στην Τρόικα την εναλλακτική λύση να κλείσουν όλο κι όλο τρεις επιχειρήσεις». Σε κάθε περίπτωση, το κλείσιμο των τριών επιχειρήσεων θα εμφανιζόταν ως διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης.
Κρίμα που η αγωνία της Φώφης για δημοσιότητα χάλασε τη δουλειά. Κατά τα λοιπά, η γραμματέας βάρδιας του ΔΝΤ συνεχίζει καθημερινά να στέλνει mail με εντολές της Τρόικας στην κυβέρνηση της Ελλάδας. Ε, κι αν η γραμματέας κάνει κάποιο λάθος στην αντιγραφή από το πρωτότυπο στο mail, δε χάλασε κι ο κόσμος. Άντε να έχουμε ύφεση για καμιά πενηνταριά χρόνια ακόμη. Σιγά το κακό. Όλο και κάποιος «συντελεστής» θα βρεθεί να χρεώσουμε το λάθος. Και εν πάση περιπτώσει, ποιος γαμεί τους Έλληνες τώρα; Ωχούυυυυυυυ…



analystforchange.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com