Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

"Η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ"



ΒΑΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.


Οι ψυχολογικές αναζητήσεις αυξήθηκαν ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς κρίσης. Πρόκειται για μια περίοδο γενικής αναθεώρησης στους τομείς της ζωής. Το αυτονόητο δεν υπάρχει πια, και οι αξίες καταρρέουν. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, και ο χειρισμός τους οδηγεί σε σύγχυση. Προσωπικά, θεωρώ, πως η εσωτερική τακτοποίηση είναι η λύση. Οφείλουμε να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες μας. Ο καθένας μας έχει διαφορετικούς ρυθμούς και τρόπους για την καθημερινότητά του. Το να αποδεχτούμε τον εαυτό μας καθώς έχει, σημαίνει πως τον σεβόμαστε. Κατόπιν απολαμβάνουμε τα θετικά του χαρακτήρα μας, και ό,τι μας ενοχλεί θέτουμε τις βάσεις να το προσαρμόσουμε και να το εξελίξουμε. Η αναγνώριση του τι θέλουμε, και η τοποθέτηση αυτών σε προτεραιότητες, αποτελεί ένα βήμα. Ό,τι έχει αξία για τον καθένα, είναι σημαντικό να το πετύχει. Η ικανοποίηση όταν επιτυγχάνουμε έναν στόχο μας, μας αναζωογονεί. Είναι καλό αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα, να βρίσκουμε χρόνο να το επαναλαμβάνουμε, όσο συχνά είναι χρήσιμο για εμάς. Είναι ενδιαφέρον να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο τους φόβους μας. Οι φοβίες μας ακολουθούν στην ζωή μας. Πολύ πιθανόν να εναλλάσσονται, ή να εξελίσσονται ή να συνεχίζονται σταθερά στην πορεία μας. Οι εμπειρίες και οι δυναμικές μας, μπορούν να ωθήσουν στην μείωση ή και εξάλειψη αυτών των εμποδίων. Πολλές φορές όταν γινόμαστε σύμμαχοι με τους φόβους μας, οδηγούμαστε σε επιτυχίες. Ας ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Μπορούμε να φτιάξουμε τη ζωή μας, όπως ποθούμε. Είναι όμορφο να ζούμε αυτό που ονειρευτήκαμε, και ιδιαίτερα εάν προσπαθήσαμε και υπομείναμε για αυτό. Οι καρποί των κόπων μας, ιδιαίτερα σε ό,τι αποτυπώνεται στο νου και την καρδιά μας, είναι αυτό που θα έχουμε μαζί μας, και θα το κουβαλάμε παντοτινά. Ακόμη και αν προσαρμόσουμε αυτά που θέλουμε να ζήσουμε με τις εκάστοτε καταστάσεις, είναι σαν να ζούμε ακέραιο το όνειρό μας. Ούτως οι άλλως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις καταστάσεις ή της συνθήκες έξω από εμάς. Μπορούμε όμως να βιώσουμε όπως θέλουμε την κάθε περίπτωση της ζωής μας. «Κοίταξε τον καθρέφτη σου. Αυτό είναι το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή σου, φρόντισέ το!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com