Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ! (vid)...Κλιμάκωση σε όλα τα επίπεδα από Ρωσία για Συρία : "Κλώνος του Τ.Μπους ο Μ.Ομπάμα"!!!!





"O M.Ομπάμα συμπεριφέρεται σαν κλώνος του Τζωρταζ Μπους και ετοιμάζεται να εμπλακεί σε έναν παράνομο πόλεμο στην Συρία όπως έκανε εκείνος" αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (ανήκει στην στενή ομάδα του προέδρου Πούτιν) Αλεξέϊ Πουσχόφ.
Η προσωπική επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα από ένα άτομο που θεωρείται "η φωνή του Β.Πούτιν" σε θέματα εξωτερικής πολιτικής αποτελεί σίγουρα κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας, και χαρακτηριστικό είναι ότι η δήλωσή του μεταδόθηκε άμεσα από το πρακτορείο RIA Novosti.
Αυτή ήταν η πρώτη άμεση αντίδραση της Ρωσίας στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ότι Μ.Ομπάμα και Ν.Κάμερον επικοινώνησαν προκειμένου να συντονιστούν εν όψει της επέμβασης στην Συρία.
Την ίδια στιγμή το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ", διέκοψε το πρόγραμμα γενικού εκσυγχρονισμού του που έχει ξεκινήσει εδώ και 11 μήνες μήνες και κατεβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο επικεφαλής του ρωσικού Στόλου της Μεσογείου.
Το πρόγραμμα αναβάθμισης το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2017 διακόπτεται και σπεύδει σε μια περιοχή που όπως όλα δείχνουν θα παιχθεί το μεγαλύτερο γεωστρατηγικό/πολεμικό παίγνιο από την εποχή του πολέμου στον Κόλπο το 1990-1991 που άλλαξε τις ισορροπίες στην Μέση Ανατολή.
Το αεροπλανοφόρο θα αφιχθεί από την θάλασσα του Μπάρεντς στην Α.Μεσόγειο το Νοέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει και αφορούν αλλαγές σε ορισμένα ηλεκτρονικά συστήματα κια τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος ενώ γίνονται προσπάθειες να επιταχυνθεί η αναχώρησή του και αυτή να γίνει τον Οκτώβριο.
Στην σχετική ανακοίνωση προέβη ο αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόβ. Με τα 24 νέα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29KUB που θα συμπληρώσουν την ισάριθμη δύναμη των Su-33. Τα πρώτα θα χρησιμοποιηθούν σε ρόλο αναχαίτισης και τα δεύτερα θα εστιάσουν σε ρόλο κρούσης στόχων εδάφους-επιφανείας.
Συνολικά 20 MiG-29K και 4 MiG-29KUB θα αρχίσουν να παραδίδονται στις Μοίρες του αεροπλανοφόρου από τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν οι παραδόσεις το 2014 δίνοντας στο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" μεγάλη αεροπορική ισχύ, ανώτερη από αυτή του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Ντε Γκολ".
Τα νέα μαχητικά είναι εξοπλισμένα με εξ ολοκλήρου νέα ηλεκτρονικά συστήματα τρεις οθόνες απεικόνισης και με σύμμορφες δεξαμενές που αυξάνουν την ακτίνα δράσης που αποτελούσε την "αχίλλειο πτέρνα" του κατά τα άλλα αξαίρετου σχεδίου.
Κατά τα λοιπά το ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι τώρα εξοπλισμένο με 19 αεροσκάφη Su-33, 4 Su-25 (κρούσης) και 17 ελικόπτερα Κa-27, ενώ μεταφέρει και μεγάλο αριθμό πυρηνικών κεφαλών για χρήση από τους πυραύλους Ρ-700 Granit.
Πέρα από την Ταρσό, θα χρησιμοποιήσει τους κυπριακούς λιμένες και τα τρία ρωσικά αγκυροβόλια στο Αιγαίο.




defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com