Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Reuters: «Η Ελλάδα έχει κολλήσει στην ύφεση»

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας περιορίστηκε ελαφρώς κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, όχι τόσο ώστε να στηρίξει την τόνωση των φορολογικών εσόδων που χρειάζεται η κυβέρνηση για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους τους. Σε νέο δημοσίευμα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013.
Το Reuters γράφει ότι η ελληνική οικονομία παραμένει «έχει κολλήσει» στην ύφεση και σημειώνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2013, καθώς μεγάλο μέρος του στόχου για την άντληση φορολογικών εσόδων δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, «η ελληνική οικονομία έχει υποχωρήσει κατά 23% σε πραγματικούς όρους από το 2008 μέχρι και σήμερα, γεγονός που πλήττει την άντληση εσόδων από τη φορολόγηση και καθιστά δύσκολη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ρυθμός αύξησης της ύφεσης στο β΄τρίμηνο του έτους στο 4,6%, από 5,6% που ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και 6,4% που ήταν πέρυσι στο δεύτερο τρίμηνο.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 στα 40,9 δισ ευρώ. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, κατά το πρώτο εξάμηνο η ύφεση διαμορφώθηκε στο 5,1%, όταν ο στόχος για την ύφεση σε ολόκληρο το έτος είναι 4,2%.


likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr