Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ εναντίον Κίνας - Ποια είναι η υπερδύναμη; Αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας.

Έχει πλέον ισότιμο αντίπαλο η μοναδική υπερδυνάμη Αμερική; Είναι η Κίνα τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντί της; Το ερώτημα έρχεται και επανέρχεται . Κι επειδή καλό είναι να μιλάμε με στοιχεία ας ρίξουμε μια ματιά στην έρευνα που έκαν το Pew Research Center από τις ΗΠΑ. Πως απαντούν στο ερώτημα οι πολίτες του πλανήτη;
Σύμφωνα με τα στοιχεια που προέκυψαν από την οικονομική κρίση του 2008 στις ΗΠΑ η αντίληψη ότι η οικονομική ισορροπία του κόσμου μετατοπίζεται προς την Κίνα “παγιώνεται” . Όμως παρόλα αυτά η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δεν έχει “περάσει” στην συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης ως η ισχυρή υπερδύναμη.
Οι ΗΠΑ σίγουρα είναι πολύ “συμπαθητικές” για την πλειοψηφία αφού εξακολουθούν να δίνουν βαρύτητα στο σεβασμό των προσωπικών ελευθεριών σε αντίθεση με την Κίνα.

Στο τέλος όμως όλοι πιστεύουν ότι κάποια ημέρα η Κίνα θα είνα η πρώτη υπερδύναμη του κόσμου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr