Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΠΑΡΑΓΚΑΣ" ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...Αλχημείες και μαγειρέματα... (Της «παράγκας» στις προαγωγές αξιωματικών)!!!!





 Της «παράγκας» στις προαγωγές αξιωματικών.

 Μία από τις μελανότερες σελίδες στο υπουργείο Άμυνας εγράφη την εποχή υπουργίας Παναγιωτόπουλου, όπου, παράνομα και προκλητικά, τις κρίσεις των αξιωματικών δεν τις έκαναν τα εκ του νόμου οριζόμενα όργανα, αλλά μια... παρακρατική «παράγκα», της οποίας ο Αρχιερέας έφερε πίλον νομιμότητας. Ο υπουργός παρεκάμπτετο και το ΚΥΣΕΑ λειτουργούσε όπως ακριβώς την εποχή Σημιτοακογιάννων για υποβρύχια, ΤOR-Μ1, ελικόπτερα ΝΗ-90, ΑΠΑΤΣΙ κ.ά.

 Συνέβαιναν ακριβώς τα όσα κατήγγειλε ο τ. Α/ΓΕΣ, στρατηγός Κ. Ζαζιάς: «Οι κρίσεις στις ΕΔ αποτελούν αντικείμενο τυχάρπαστων και κομματικών φορέων» (R.Ν. 17.2.13).

 Δύο απόστρατοι Αντγοι (όχι τελευταίας κοπής ώστε να θεωρούνται εμπαθείς), που τα ονόματά τους είναι στη διάθεση της εφημερίδας, μου γράφουν:

 Σε πίνακα ΓΕΣ/ΔΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (παράρτημα Α' στην 127/12ΕΔ/ΓΕΣ) περιλαμβάνονται τα ονόματα υποστράτηγων που συμπληρώνουν μέχρι 31.12.13 έναν χρόνο παραμονής στον βαθμό.

 Ο νόμος 2439/άρθρο 16, παρ. 5 επιτάσσει: Οι προαγόμενοι πρέπει να έχουν έναν χρόνο παραμονής στον κατεχόμενο βαθμό και μια κρίση διατηρητέου. Νομίζω ότι η διάταξη είναι σαφής, σαφέστατη.

 Με τη Φ.400/200/354609/Εγκύκλιο 91/31.7.12 προήχθησαν στον βαθμό του υποστράτηγου, μεταξύ των άλλων, και οι ταξίαρχοι κ. I. Η., Θ. Π. και Ε. Π.. Μπράβο και συγχαρητήρια, γιατί είναι καλοί αξιωματικοί.

 Πάμε, αισίως, στο 2013 (8 Μαρτίου), δηλ. μετά 8μηνο, οπότε, πραξικοπηματικά και χυδαία,αποστρατεύεται ο ικανότατος Α/ΓΕΣ, στρατηγός κ. Κων. Γκίνης, με θητεία μόνο 7 μηνών, γιατί δεν τον «γούσταρε» η παράγκα. Γίνονται νέες προαγωγές και, με την εγκύκλιο 32, οι παραπάνω υποστράτηγοι προάγονται στον βαθμό του αντιστράτηγου, παραλειπομένων άξιων συναδέλφων τους που είχαν τα προσόντα (χρόνο ωρίμανσης). Οι παραγκάρχες έκαναν μία γελοία ντρίπλα και υπολόγισαν ως κρίση αυτή της 30.3.13 που... δεν έγινε.

 Επειδή, όπως έχω αναφέρει κι άλλη φορά. έχω υπηρετήσει στο ΠΝ ως καμαρότος και δε γνωρίζω τα του Στρατού (καίτοι έχω ΟΛΑ τα έγγραφα στα χέρια μου), καλό θα ήταν να είχαμε μια εξήγηση από το ΓΕΣ. Εάν τα καταγγελλόμενα είναι αληθή, τότε θα λέγαμε: «Ντροπή σας, ρε αφιλότιμοι», στη σπείρα της παράγκας, που επιχείρησε ψυχρά, για κομματικούς λόγους, να διαλύσει το Στράτευμα.

 Οι ίδιοι, παλαιοί, στρατηγοί μου τόνισαν κάτι πολύ σωστό. Οι αξιωματικοί για να αποδώσουν χρειάζονται κάποια «ωρίμανση» σε κάθε βαθμό, ιδιαίτερα των ανωτάτων. Οι προαγωγές «στην τούρλα του Σαββάτου» ούτε τους ίδιους ωφελούν ούτε το δύσμοιρο Στράτευμα. Προαγωγές «δι' άλματος επί κοντώ» θυμίζουν άλλες εποχές και παρακαλώ για αντίλογο.

 Εν τούτοις, διερωτώμαι, οι θεωρούντες εαυτούς καρατομηθέντες προέβησαν στις δέουσες ενέργειες που δικαιούνται από τους νόμους; Αν ναι, θα δικαιωθούν;

(ΠΑΡΟΝ 11/08/2013 – Σ.Λ.-staratalogia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com