Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!Deep Web:Η σκοτεινή πλευρά του Internet που δεν βλέπεις! ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!!!



Θα στοιχημάτιζα πάρα πολλά  ότι οι περισσότεροι που  διαβάζουν αυτό το άρθρο αφιερώνουν τουλάχιστον 1-2 ώρες την ημέρα «σερφάροντας» στο ίντερνετ, μέσω Mozilla, Chrome κ.τ.λ
Μήπως όμως το μόνο που βλέπετε είναι ένα μικρό μέρος του κόσμου του διαδικτύου;





Στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος του ίντερνετ βρίσκεται έξω από την εμβέλεια ακόμη και της Google και για τους περισσότερους από εμάς είναι αόρατο.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να προσπαθήσετε να απλώσετε ένα δίχτυ σε ολόκληρη την επιφάνεια κάποιου ωκεανού;

Κάπως έτσι θα παρομοίαζα και την αναζήτηση στο κρυφο διαδίκτυο...

Στις μέρες μας, οι πιο επικίνδυνες διαδικτυακές κοινότητες δεν βρίσκονται πλέον ούτε στα πεπαλαιωμένα BBS συστήματα ούτε στο Usenet:

δύο παραδείγματα τεχνολογιών που έκαναν ευκολότερη τη ζωή των «κανονικών» χρηστών, προσφέροντας ταυτόχρονα στους «σκοτεινούς» χρήστες τους λιγότερο επικίνδυνους τρόπους επικοινωνίας.

Τα «χειρότερα» και «πιο ενδιαφέροντα» συμβαίνουν σήμερα στο Βαθύ Ιστό που σίγουρα έχετε ακούσει εδώ κι εκεί, χωρίς όμως να προσδιορίζεται τι ακριβώς είναι αυτό.

Πρόκειται για ένα εντελώς «άλλο» Διαδίκτυο, όπου εύκολα μπορεί κανείς να κρυφτεί ανώνυμα και – το κυριότερο απ' όλα – ασφαλέστερα από το «μακρύ χέρι» του νόμου.
 
Το Βαθύ Δίκτυο έχει δύο έννοιες, οι οποίες προσδιορίζουν δύο πράγματα:

Η πρώτη αναφέρεται σε πράγματα όπως οι on line τραπεζικοί λογαριασμοί του καθενός από εμάς, στους οποίους δεν μπορεί να έχει κανείς εύκολη πρόσβαση, εφόσον είναι κρυμμένοι πίσω από ένα σύστημα επιβεβαίωσης και ταυτοποίησης στοιχείων (authentification system) που απαιτεί στην καλύτερη περίπτωση «όνομα χρήστη» και «κωδικό πρόσβασης» και στη χειρότερη άλλα πιο πολύπλοκα μέσα ταυτοποίησης.

Η δεύτερη – και αυτή που μας ενδιαφέρει – αναφέρεται σε περιεχόμενα και αρχεία κρυμμένα πίσω από έναν αδιαπέραστο τοίχο ανωνυμίας, στα οποία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση μονάχα μέσω λογισμικών συστημάτων τύπου Tor (συντομογραφία του Onion Router) που επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν ανώνυμα, ανασύροντας διευθύνσεις που δεν μπορεί να «πιάσει» ένας τυπικός περιηγητής.

Στην περίπτωση του λογισμικού Tor, αυτές οι διευθύνσεις έχουν την προέκταση .onion και όχι .com ή .org, αλλάζοντας διαρκώς και μη παραμένοντας ποτέ στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μία από αυτές τις διευθύνσεις είναι η The Hidden Wiki, ένας κατάλογος που οδηγεί σε όλες τις άλλες διαρκώς μεταβαλλόμενες διευθύνσεις: πολλές από αυτές περιέχουν καθ όλα αποδεκτό υλικό που μπορεί κανείς να βρει παντού.

 Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για πολλές άλλες.

Πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το λεγόμενο Κρυφό Ίντερνετ (Deep Web) είναι 50 φορές μεγαλύτερο από το ίντερνετ που οι περισσότεροι βλέπουμε! Τι είναι λοιπόν το Κρυφό Ίντερνετ;

Σημεία που είναι προσβάσιμα από χρήστες οι οποίοι διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης.

Το URL και οι λέξεις «κλειδιά» δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο της σελίδας.
Οnline βάσεις δεδομένων, το περιεχόμενο των οποίων εμφανίζεται με κάποιο ερώτημα (query) on-the-fly.

Όσον αφορά το τελευταίο, αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα εμφανιζόταν εάν στο έτος γέννησής σας σε μια στοιχηματική ιστοσελίδα επιλέγατε μια προς μια όλες τις ημερομηνίες προηγούμενων δεκαετιών; Ίσως στο προφίλ σας να εμφανιζόταν ένα «επιπλέον» section με τα «στημένα»;…

Πολλές σελίδες έχουν καταταχθεί στο Βαθύ Ίντερνετ ακούσια, λόγο περιορισμένης χρήσης, αδυναμίας εύρεσης από τα web robots κλπ.

 Όμως οι ιδιοκτήτες πολλών δικτυακών τόπων κρατούν σκόπιμα κάποιες σελίδες κρυφές. Πρόσβαση έχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών, ο οποίος αρκεί να γνωρίζει την ύπαρξή τους και τον τρόπο για να οδηγηθεί σε αυτές.

Παράνομα στοιχήματα, πληροφορίες για στημένα παιχνίδια, παράνομο εμπόριο… λίγα από αυτά που μπορεί να βρει κανείς στην αθέατη πλευρά του διαδικτύου.
 

-Ο Δρόμος του Μεταξιού και η μαύρη αγορά



Ίσως έχετε ακούσει για το περίφημο Silk Road (Δρόμο του Μεταξιού) που έχει μπει ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των αρχών και των δημοσιογραφικών ερευνών:


 πρόκειται ουσιαστικά για το eBay του Deep Web, στο οποίο μπορεί να γραφτεί οποιοσδήποτε χρήστης και να επιδοθεί ανώνυμα σε κάθε είδους αγοραπωλησίες, αφήνοντας feedback για τις ενέργειές τους.


Ο Δρόμος του Μεταξιού είναι ένας καλά κρυμμένος ιστότοπος στα βαθύτερα στρώματα του Διαδικτύου, στον οποίο σύμφωνα με έκθεση του Forbes λαμβάνουν χώρα ετησίως αγοραπωλησίες ύψους 22.000.000 δολαρίων.


Και το πρόβλημά με αυτό τον ιστότοπο δεν είναι το ότι αποτελεί απλά μία ανώνυμη αγορά, αλλά τα ίδια τα προϊόντα που πωλούνται και αγοράζονται: 

από εργαλεία κηπουρικής και βιβλία μαγειρικής μέχρι βαριά παυσίπονα, ηρεμιστικά χάπια, μαριχουάνα και ηρωίνη.


Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη όμως θα δοκιμάσει κανείς αν κάνει σ' αυτό μία πιο λεπτομερειακή αναζήτηση: πλαστά διαβατήρια και διπλώματα οδήγησης για ένα μεγάλο εύρος χωρών, αλλά και - σπανιότερα - όπλα και πυρομαχικά.

Μόνο στο «The Hidden Wiki» περιέχονται 9 διαφορετικές διευθύνσεις αγοραπωλησίας φαρμάκων και ναρκωτικών ουσιών και μόλις 2 όπλων, ενώ μπορεί κανείς να βρει μέχρι και διευθύνσεις πώλησης πλαστών χαρτονομισμάτων των $100.

Γραφεία δολοφονιών και μισθοφόροι

Εξίσου εύκολο είναι όμως – εφόσον κατεβάσεις ελεύθερα ένα Tor λογισμικό – να προσλάβεις έναν πληρωμένο δολοφόνο.

Έτσι τουλάχιστον λένε οι διαφημίσεις όχι μίας, αλλά τουλάχιστον 5 διευθύνσεων φερόμενων hitmen, με τους οποίους μπορείς να υπογράψεις συμβόλαιο θανάτου μέσω ανώνυμων μεθόδων γραπτής αλληλογραφίας και πληρωμής.


Οι τιμές κυμαίνονται στα 20.000 ευρώ – πόσο που επιβεβαιώνεται και από σχετική αναφορά του FBI το 2009, μέρη της οποίας αναπαρήχθησαν σε δημοσίευμα του Slate. Εκτός κι αν πρόκειται για δολοφονία υψηλόβαθμου αστυνομικού ή γνωστού δημοσιογράφου, οπότε η τιμή ανεβαίνει στα 100.000 ευρώ.


Το πιο τρομακτικό, όμως, είναι το γεγονός ότι δολοφονίες δεν αναλαμβάνουν μονάχα ψυχροί επαγγελματίες του είδους, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι που θέλουν να δοκιμάσουν πώς είναι να... σκοτώνεις ή απλά να βγάλουν «μεροκάματο».

Εδώ είναι μερικά γεγονότα σχετικά με το Deep Web:

· Η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το βαθύ Web είναι σήμερα 400 με 550 φορές μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως ορίζει το World Wide Web.

· το Deep Web περιέχει 7.500 terabyte πληροφοριών ενώ το «επιφανειακό Web» (εκείνο δηλαδή το Web που βρίσκουμε από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης) περιέχει 19 terabyte πληροφοριών.

· το «Deep Web» περιέχει περίπου 550 δισεκατομμύρια μεμονωμένα έγγραφα σε σύγκριση με το 1 δισεκατομμύριο που υφίστανται στο «επιφανειακό Web».

· Περισσότερες από 200.000 βαθιά κρυμμένες ιστοσελίδες υπάρχουν σήμερα.

· Οι εξήντα, μόνον, από τις μεγαλύτερες βαθιά κρυμμένες τοποθεσίες Web περιέχουν συνολικά περίπου 750 terabytes πληροφοριών – ήδη, αυτές από μόνες τους, υπερβαίνουν το μέγεθος του «επιφανειακού Web» κατά σαράντα φορές.

· Το βαθύ Web είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη κατηγορία των νέων πληροφοριών στο Διαδίκτυο.

· Oι Deep ιστοσελίδες τείνουν να είναι πιο περιορισμένες, με βαθύτερο περιεχόμενο, από τους συμβατικούς χώρους του «επιφανειακού Web».

· Η ποιότητα του περιεχομένου του Deep Web είναι 1.000 έως 2.000 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του «επιφανειακού Ιστού».

· Το περιεχόμενο Deep Web είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε ανάγκη πληροφόρησης και αγοράς.

· Περισσότερο από το ήμισυ του περιεχομένου του Deep Web βρίσκεται σε συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων.

 Ένα πλήρες ενενήντα πέντε τοις εκατό από το Deep Web είναι προσβάσιμες στο κοινό πληροφορίες – που δεν υπόκεινται σε τέλη ή συνδρομές.

Αυτοί που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια, είναι χάκερ, επιστήμονες, έμποροι ναρκωτικών, αστρονόμοι, δολοφόνοι, φυσικοί, επαναστάτες, κυβερνητικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ομοσπονδιακοί, τρομοκράτες, διεστραμμένοι, ανθρακωρύχοι δεδομένων, απαγωγείς, κοινωνιολόγοι κλπ. 

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι άνθρωποι παντός είδους ηθικής...


Πολλοί είναι εκείνοι που θα σπεύσουν να καταδικάσουν από τον τρόμο τους – και δικαιολογημένα – κάθε έννοια της ελευθερίας διακίνησης πληροφοριών στο διαδίκτυο, ακόμη και στο Βαθύ Ιστό.



Ενδεχομένως, όμως, αυτή να μην είναι τελικά η πλέον ενδεδειγμένη λύση...

Διότι, στον δίχως διαστάσεις χώρο του Διαδικτύου υπάρχουν πάντα ακόμη βαθύτερα «νερά», ακόμη βαθύτερα στρώματα, όπου το νοσηρό θα βρίσκει πάντα καταφύγιο. 

Πηγη: fwnazw.gr με αποσπάσματα από: 
iefimerida.gr-Η σοκαριστική εμπειρία δημοσιογράφου που καταβυθίστηκε στον «Βαθύ Ιστό»
osarena.net-Η άλλη πλευρά του διαδικτύου που δεν βλέπεις!
i-typos-To κρυφό internet!

Το διαβάσαμε από το:thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com