Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΟ ΑΝ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟ....ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ...




ΕΧΘΕΣ ΟΙ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ" ΜΑΣ ΕΙΧΑΝΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥΣ.ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ
"ΘΡΙΑΜΒΟΥ" ΤΟΥΣ....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ 
 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ.ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΛΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΑΝ ΟΙ "ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΕΣ" ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΘΡΙΑΜΒΟ" ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


Οι εφημερίδες αναφέρονται εκτενώς στη σημερινή Γιορτή του Θριάμβου.
Η Sabah έχει τον τίτλο «Γιορτάζουμε με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια την 30η Αυγούστου» για τις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 91η επέτειο της Γιορτής του Θριάμβου.
Ο τίτλος της είδησης της Milliyet είναι: «Το 91ο έτος του μεγάλου θριάμβου», ενώ η Hürriyet εύχεται χρόνια πολλά για τη σημερινή μέρα και γράφει ότι ο Atatürk εξήγησε την θεμελιώδη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας μετά τον Μεγάλο Θρίαμβο που επετεύχθη το 1922 με τα λόγια «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο» που είπε στις 20 Απριλίου 1931. Αυτά τα λόγια του τρανού ηγέτη φωτίζουν και σήμερα τον δρόμο μας, αναφέρει η εφημερίδα.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ "ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ"...
Για πρώτη φορά φέτος στην Τουρκία η δεξίωση για τον εορτασμό της ”ημέρας της «Νίκης»” ―κατά της Ελλάδας στην Μικρασιατική εκστρατεία―  θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια δεν έγινε δεξίωση και παλαιότερα η δεξίωση αυτή γινόταν από το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας.
Όπως γράφει ο τουρκικός τύπος  οικοδεσπότες στη φετινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο θα είναι ο Τούρκος Πρόεδρος κ.Γκιουλ και η σύζυγός του κ. Χαϊρουνισά Γκιουλ, την οποία δεν καλούσαν παλαιότερα επειδή φοράει μαντίλα. 
Η ”Εορτή της Νίκης”, είναι στις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για τη ”νίκη” του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού, στις 30 Αυγούστου του 1922.
 Στις 26 Αυγούστου ο ίδιος ο  Μουσταφά Κεμάλ  είχε ηγηθεί των στρατευμάτων του στην κοιλάδα του Αφιόν Καραχισάρ με το περιώνυμο παράγγελμα «Στόχος μας είναι η Μεσόγειος! Εφοδος». Στις 30 Αυγούστου ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Ντουμλούπιναρ και η υποχώρησή του συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της καταστροφής της Σμύρνης από τους Τούρκους. 
Ι.Σ.Τ.
politikologia1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com