Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μείωσαν και το φαγητό οι Ελληνες τον τελευταίο χρόνο – 12% κάτω ο τζίρος και στα ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ...





Οι Ελληνες πρώτα περιόρισαν δραματικά τις αγορές τους σε ρούχα, υποδήματα, κ.λπ.Τώρα μειώνουν και το φαγητό! Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τα τελευταία στατιστικά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) βάσει των οποίων –εν μέσω «Success Story»- ακόμη και στα είδη διατροφής ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 11% φέτος τον Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
Η πτώση είναι ακόμη πιο αυξημένη στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των super markets (11,8%). Και τα S/M αποτελούν για κάθε οικονομία την «κόκκινη γραμμή» αφού, όσο και αν μια χώρα βρίσκεται υπό κρίση, το τελευταίο το οποίο σταματούν οι πολίτες της είναι η αγορά τροφίμων, απλά και μόνο, για να επιβιώσουν…
Στην Ελλάδα του «Success Story» και των μνημονίων, λοιπόν, αυτό που δεν έγινε σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου σε περίοδο ειρήνης, αποτελεί τη νέα –τραγική- πραγματικότητα για την πλειονότητα των πολιτών της. Οι Ελληνες μείωσαν και συνεχίσουν να περικόπτουν, επειδή δεν έχουν πλέον χρήματα να διαθέσουν ούτε για το λόγο αυτό, ακόμη και το φαγητό.
Η πτώση μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Σαμαρά (πλέον και Βενιζέλου), σε επίπεδο κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο, είναι ακόμη πιο μεγάλη σε ότι αφορά στις αγορές ρούχων, υποδημάτων, κ.λπ. με τα πολυκαταστήματα να καταγράφουν μείωση της τάξης του 14,8% στο τζίρο τους. Συρρίκνωση του κύκλου εργασιών καταγράφουν και οι επιχειρήσεις που πουλούν φάρμακα και καλλυντικά (μείον 10,9% από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τον αντίστοιχο μήνα του τρέχοντος έτους).
Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζουν μόνο τα βιβλία, τα χαρτικά και τα λοιπά είδη δώρων, τα οποία είχαν έτσι και αλλιώς καταποντιστεί σε επίπεδο πωλήσεων τα προηγούμενα δύο χρόνια.


nes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com