Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Για μισθούς 2005 εκβιάζουν οι έμποροι!!!





Στρωμένο τραπέζι για νέο ψαλίδι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θα βρει η τρόικα τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, με οικοδεσπότες τους εργοδότες του εμπορίου, που μέσα στον Δεκαπενταύγουστο άνοιξαν θέμα μείωσης των αποδοχών από 13% έως 19% για περισσότερους από 400.000 εμποροϋπαλλήλους υπό την απειλή των ατομικών συμβάσεων.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος, επικαλούμενος την ύφεση και τα οικονομικά προβλήματα των εμπορικών επιχειρήσεων, επιβεβαίωσε χθες την πρόθεση των εργοδοτών να προτείνουν νέες κλαδικές συμβάσεις που θα οδηγήσουν τις αποδοχές όχι στα επίπεδα του 2009 -όπως διατείνονται- αλλά του 2005.
«Πάγια θέση μας είναι η επιστροφή των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα, του 2008-2009, δηλαδή μεταξύ 701-751 ευρώ, αλλά δεν αποφασίζουμε μόνο εμείς, ούτε φυσικά υπογράφουμε μόνοι», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του ο Βασ. Κορκίδης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της ΕΣΕΕ, οι οποίες ταυτίζονται πλέον με τις θέσεις του ΣΕΒ.
Πρακτικά η πρόταση της ΕΣΕΕ για μισθούς 751 -701 ευρώ ισοδυναμεί με μείωση από 12,9% έως και 18,8% σε σύγκριση με την κλαδική σύμβαση του εμπορίου που υπεγράφη το 2012 και προέβλεπε βασικό μισθό 863 ευρώ.


efsyn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com