Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Οργή στο πανελλήνιο για τον Θανάση – Σήμερα η κηδεία του 18χρονου που «έφυγε» για 1,40 ευρώ...



Οργή και αγανάκτηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος του 18χρονου νέου ο οποίος εξαναγκάστηκε μετά από έντονο διαπληκτισμό και, ενδεχομένως, τραβήγματα και σκίσιμο της μπλούζας του από τον ελεγκτή μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων, έκπληκτων συνεπιβατών, να πηδήξει από το τρόλεϊ και να χάσει τη ζωή του επειδή δεν είχε ένα εισιτήριο 1,40 ευρώ!!!


Η κηδεία του 18χρονου γίνεται σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου. «Παρών» θα δηλώσουν δεκάδες πολίτες και μέλη κοινωνικών κινημάτων, όπως του Κινήματος «Δεν πληρώνω» το οποίο, κατά καιρούς, έχει καταγράψει δεκάδες περιστατικά βίαιης αντιμετώπισης επιβατών οι οποίοι δεν έχουν εισιτήριο από… ελεγκτές – «ράμπο», οι οποίοι εξαντλούν την αυστηρότητα τους ακόμη και σε ηλικιωμένους ή και σε νεαρά παιδιά, όπως στην προκειμένη, στον άτυχο Θανάση Καναούτη.
thanasis
Απόντες θα είναι τα αρμόδια, ανάλγητα στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα οποία, μέσω του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, και πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες, έσπευσαν να δώσουν «συγχωροχάρτι» στον ελεγκτή και τον οδηγό του τρόλεϊ (ο κ. Παπαδόπουλος τις δηλώσεις έκανε, που αλλού…, στο μεγάλο κανάλι). Ο Οδηγός και ο ελεγκτής, σημειωτέον, αφέθηκαν ελεύθεροι με το εισαγγελέα να έχει ζητήσει να διερευνηθεί το αδίκημα της «ανθρωποκτονίας εξ αμελείας».
Συλλυπητήρια από όλους πλην της κυβέρνησης
Η οικογένεια του 18χρονου δέχθηκε συλλυπητήρια από πολίτες και οργανώσεις όλης της χώρας, τη στιγμή που η κυβέρνηση βιώνει το δικό της «success story» αφήνοντας την πλειονότητα της κοινωνίας να «βουλιάζει» στην ανέχεια που διογκώνουν επί 3 συνεχή χρόνια -και έχει ακόμη…- τα μνημόνια και οι ασφυκτικές δημοσιονομικές πολιτικές.
«Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αδικοχαμένου Θανάση Καναούτη. Μετά το άκουσμα της δολοφονίας του νεαρού Θανάση, από τους πραιτοριανούς ελεγκτές του Τρόλεϊ, στο Περιστέρι, η οργή μας περισσεύει. Η κοινωνία είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μία πλευρά το 99% του λαού που υποφέρει από τη μνημονιακή λαίλαπα και την «νόμιμη» εξαθλίωση που της επιβάλλεται και από την άλλη το 1% που ξεζουμίζει το λαό και τρώει με χρυσά κουτάλια. Δυστυχώς με το 1%, είναι ταγμένοι κάποιοι δωσίλογοι και προδότες μέσα από τις τάξεις του λαού, όπως οι ελεγκτές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Κάποιοι από δαύτους ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του άτυχου Θανάση, με ηθικούς αυτουργούς τους προϊστάμενους και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και το γνωστό και μη εξαιρετέο Χρυσοχοϊδη» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω».
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, δεκάδες μέλη κινημάτων και απλοί πολίτες θα συγκεντρωθούν στο νεκροταφείο για να αποχαιρετίσουν τον αδικοχαμένο Θανάση. Ομως, αυτή αναμένεται να είναι μόνο η αρχή μια σειράς ενεργειών με αφορμή το χαμό αυτού του νέου ανθρώπου.
Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 12.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Συγκοινωνιών. «Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, απαιτεί πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού της δολοφονίας του 18χρονου και απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους που να συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επειδή τα δάκρυα και οι ανακοινώσεις όμως δεν αρκούν, καλούμε τις πολιτικές οργανώσεις, τις συλλογικότητες και όλους τους ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες να αναλάβουν δράση για την υπεράσπιση των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων και στο μετερίζι των ΜΜΜ. Η οργάνωση, η ενότητα και η κινηματική μας δράση θα δώσουν την απάντηση», τονίζουν τα μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω».
Δικαιολογημένες αντιδράσεις για τη δημόσια θέση της Λένας Διβάνη
Ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε η ζωή του 18χρονου δεν προκάλεσε μόνο συγκίνηση… Κάποιοι, και δη εκπρόσωποι (λέμε τώρα) του πνευματικού κόσμου, προέτρεξαν να απαλλάξουν από οιαδήποτε ενδεχόμενη ευθύνη τους υπευθύνους, πριν καν ακούσουν τα αποτελέσματα της διενεργούμενης έρευνας για τα αίτια που ανάγκασαν τον νεαρό να πηδήξει από το τρόλεϊ, την ώρα που ήταν σε κίνηση.
Ποιο ενδεικτική περίπτωση αποτελεί η καθηγήτρια και συγγραφέας Λένα Διβάνη. Η κυρία Διβάνη, μέσω twitter, ανέφερε: «Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό».
Πέρα από τα αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν από την έρευνα, το να προτρέχει ένας άνθρωπος να χαρακτηρίσει «τζαμπατζή» ένα 18χρονο παιδί που πέθανε, χωρίς να γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους δεν είχε εισιτήριο (αποκλείει η κυρία Διβάνη ότι ο νεαρός μπορεί να μην είχε χρήματα ούτε για να δώσει 1,40 ευρώ;), αποτελεί ένδειξη τουλάχιστον ασέβειας απέναντι στον νεκρό. Και στην Ελλάδα, ιστορικά, τους νεκρούς οι πολίτες τους τιμούν και τους μνημονεύουν. Θα μπορούσε η εν λόγω κυρία να περιμένει… Ποιος λόγος την «έσπρωξε» να χαρακτηρίσει έτσι ένα νεκρό παιδί, πριν ακόμη κηδευτεί;
 «Ονειδος η τοποθέτηση σας κυρία Διβάνη»
Μόνο και μόνο για το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή σπίλωσε τη μνήμη του αδικοχαμένου Θανάση Καναούτη πριν η ψυχή του αναπαυτεί, καθιστά απόλυτα δικαιολογημένη την οργή την οποία η κυρία Διβάνη εισέπραξε λαμβάνοντας εκατοντάδες μηνύματα από αγανακτισμένους πολίτες οι οποίοι της «έσυραν τα μύρια όσα». Οι άνθρωποι του πνεύματος, αν θέλουν να τους αποκαλούν έτσι, δεν πρέπει μόνο να έχουν γνώσεις αλλά και ανθρώπινη ευαισθησία. «Καληνύχτα και καλή τύχη» κυρία Διβάνη από την δημοσιογραφική ομάδα του «Nez.gr»… Για εμάς, χωρίς να σας γνωρίζουμε, αποτελεί όνειδος η τοποθέτηση σας. Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com