Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

ΜΕΤRON ANALYSIS - ΟΡΙΑΚΑ ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ ΜΕ 29,1%. Σταθερά τρίτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος με 13,1% καταποντίζεται η ΔΗΜΑΡO Λαϊκός Σύνδεσμος σταθερά παραμένει η τρίτη δύναμη με εντυπωσιακά ποσοστά και δυναμική η οποία όχι μόνο τον κρατά στην τρίτη θέση, αλλά δείχνει έντονη την τάση για να ξεπεράσει και το 15%σε μια ακόμα δημοσκόπηση.

Το οριακό προβάδισμα σε ότι αφορά το θέση του πρώτου κόμματος έχει αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής».
Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 29,1% τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 28,7%. Η οριακή διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχει και στην πρόθεση ψήφου όπου Νέα Δημοκρατία επιλέγει το 19,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ το 19,5% των ψηφοφόρων επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την Κυβέρνηση, δείχνει να είναι ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας περιόδου. Το ποσοστό της μειώνεται στο μισό μέσα σε δεκαπέντε μέρες (από 6,4% από το 3,2%) και κινείται πλέον οριακά πάνω από το ποσοστό εισόδου της στη Βουλή.
Μεγάλη κερδισμένη η Χρυσή Αυγή που στην εκτίμηση ψήφου, αποσπά το 13,1% των ψηφοφόρων.
Η δύναμη του Λαϊκού Συνδέσμου φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστό πάνω από 13% με τάσεις αυτό να ανέβει μέχρι και το 15% αλλά και να το ξεπεράσει και όλα αυτά παρά τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα της Μεσογείων από σχεδόν το σύνολο του «συνταγματικού τόξου» αλλά και τα ΜΜΕ πέριξ αυτού.
Επίσης η αίσθηση ότι το «πρόγραμμα δεν βγαίνει» ισχυροποιήθηκε και πάλι. Βασική αιτία αυτής της παλινδρόμησης είναι το μείζον ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον «Επενδυτή» που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, καμιά από τις εκδοχές που τίθενται σήμερα, ενώπιον της κοινωνίας, δεν έχει σαφή αποδοχή:
Το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ το 50% θεωρεί ότι το μείζον είναι να μη γίνουν άλλες απολύσεις.
 Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία, ενώ το 57% θεωρεί ότι είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων.
Τα πράγματα είναι σαφέστερα στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας. Μόλις το 32% συμφωνεί με την κατάργηση της ενώ το 62% διαφωνεί.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr