Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Εκλογές το φθινόπωρο;



Η απόφαση του πρωθυπουργού να μην πάει η χώρα σε εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και τους «εκβιασμούς» του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια κίνηση τακτικής και τίποτε άλλο.


 Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, πως αυτός ο «γάμος» έχει ημερομηνία λήξης. Κι αυτή η ημερομηνία προσδιορίζεται αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.
Ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει το θέμα των εκλογών με τους στενούς του συνεργάτες και τους ζήτησε να κάνουν όλες τις προετοιμασίες, ώστε αρχές Οκτωβρίου η ΝΔ να είναι ετοιμοπόλεμη για εκλογές. Μέχρι τότε ελπίζουν, στο Μαξίμου, ότι θα έχει τελειώσει το θέμα της διαθεσιμότητας, οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις και οι αλλαγές στο φορολογικό.
Στην κυβέρνηση πιστεύουν πως στα τέλη του 2013 θα είναι γεγονός η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας , θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα και υπέρβαση του στόχου για τις αποκρατικοποιήσεις. Και με αυτό τρίπτυχο θα πάει σε εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς.
Με δεδομένο μάλιστα πως μέσα το πρώτο εξάμηνο του 2014, που έχει την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα, δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως, το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα έχουν στηθεί κάλπες.
Ο μόνος φυσικά που δεν θέλει εκλογές, σ΄ αυτή τη χώρα, είναι ο Βενιζέλος. Και τούτο διότι γνωρίζει πως είναι σχεδόν απίθανο το ΠΑΣΟΚ, που έγινε μια μικρή συνιστώσα της ΝΔ, να είναι εκ νέου στη βουλή. “Ωστόσο δεν αναμένεται να του κάνει τέτοιο «δώρο» ο Σαμαράς”, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Τέλος, στο επιτελείο του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι η ΝΔ , καλώς εχόντων των πραγμάτων, μπορεί στις επόμενες εκλογές να αγγίξει την αυτοδυναμία.troktiko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com