Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

"Πόλεμος προπαγάνδας" στις Ένοπλες Δυνάμεις - Ποιος "επιτίθεται" σε ποιον...

Που να προκηρυχθούν και εκλογές. Ένας απίστευτος πόλεμος “προπαγάνδας” έχει ξεσπάσει το τελευταίο 48ωρο με επίκεντρο τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους. “Πεδίο μάχης” το διαδίκτυο και “πυρομαχικά” δηλώσεις από το παρελθόν που εμφανίζονται ως νέες και θέσεις “τάσεων” κομμάτων που παρουσιάζονται ως οι τελικές τους θέσεις για την άμυνα! 
Ο πρώτος “κανονιοβολισμός” προέκυψε από τις θέσεις συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ της “Κομμουνιστικής Τάσης” όπως λέγεται σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων λειτουργών και των στρατιωτικών. Επιπλέον να επιβληθούν περικοπές στα κονδύλια της Άμυνας. Οι θέσεις - προτάσεις της συνιστώσας παρουσιάστηκαν και προωθήθηκαν μέσω διαδικτύου -υπολογίζεται ότι στάλθηκε το απόσπασμα σε τουλάχιστον 10.000 e mail - με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να πιστεύει ότι αυτή ήταν η τελική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα και τους στρατιωτικούς.Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με την "τάση" δεν χρειάζεται συζήτηση . Άλλο αυτό κι άλλο να παρουσιάζονται οι θέσεις της "τάσης" ως η κεντρική του γραμμή.

Λίγες ώρες αργότερα εμφανιστηκαν ως “πρόσφατες” δηλώσεις του Ε.Βενιζέλου με τις οποίες απαξίωνε το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων. Μόνο που αυτές τις δηλώσεις φέρεται να τις είχε ο κάνει ο Βενιζέλος το 2011 όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Επειδή είναι προφανές ότι το μόνο κόμμα που επωφελείται είναι η ΝΔ , αναμένεται βέβαια ...αντεπίθεση προπαγάνδας από τους θιγόμενους. Οι διαβεβαιώσεις του Αντώνη Σαμαρά προς τους στρατιωτικούς είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν την πρώτη απάντηση σ΄ αυτό τον “πόλεμο προπαγάνδας” που επίσης δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη και έντονη προεκλογική περίοδο.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όπως προκύπτει τα κόμματα είναι οτι οι στρατιωτικοί πλέον δεν είναι ούτε δεδομένοι, ούτε “πρόβατα” ,έχουν άποψη και κρίση και δεν αναμένουν τις “διαδικτυακές ψυχολογικές επιχειρήσεις” των κομμάτων για να βγάλουν συμπεράσματα.  Ο καθένας τους ,οπως και όλοι οι πολιτες έχουν τα δικά τους κριτήρια για να επιλέξουν ποιο κόμμα θα στηρίξουν όταν έρθει η ώρα.

Το μόνο που δεν χρειάζονται αυτή την περίοδο οι ΕΔ είναι "κομματικό παροξυσμό και αντιπαραθέσεις". Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβουν όλοι.
 onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr