Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών με τον Έντουαρντ Σνόουντεν .....


Με εκπροσώπους οργανώσεων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων συναντήθηκε ο Έντουαρντ Σνόουντεν στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, για να καταγγείλει την αμερικανική κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη διαδικασία αίτησης ασύλου από μέρους του σε διάφορες χώρες.

Ο Σνόουντεν που βρίσκεται για τρίτη εβδομάδα στην περιοχή τράνζιτ του διεθνούς αεροδρομίου της Μόσχας αποφάσισε τελικά να ζητήσει η χορήγηση «προσωρινό πολιτικό άσυλο» από τη Ρωσία. Ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, ανέφερε ότι έχει δεχθεί προσφορά για παραχώρηση ασύλου από τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα, τον Ισημερινό και τη Ρωσία, τις οποίες ευχαρίστησε.

Ο ρόλος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

Ωστόσο, στην καθυστέρηση και τον εγκλωβισμό του στη ζώνη τράνζιτ του διεθνούς αεροδρομίου της Μόσχας εικάζεται ότι έχουν παίξει ρόλο και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ρώσοι πρώην πράκτορες, που επικαλείται το «Time», αμφιβάλλουν για το αν Σνόουντεν πράγματι βρισκόταν στο αεροδρόμιο από τις 23 Ιουνίου, όταν προσγειώθηκε ερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα της KGB, Όλεγκ Γκορντίεβσκι, ο Σνόουντεν είχε φυγαδευτεί σε μυστικό μέρος, κάπου στη Ρωσία, μακριά από τον έλεγχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Στόχος των ρωσικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον Γκορντίεβσκι, ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα στοιχεία, που ο Σνόουντεν έχει στη κατοχή του για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις των ΗΠΑ. Για να το πετύχουν αυτό, ο πρώην πράκτορας δεν αποκλείει ακόμα και τη χρήση ειδικών φαρμάκων που «λύνουν» τη γλώσσα, στην περίπτωση που ο Σνόουντεν αρνιόταν να συνεργαστεί.

Η επίσημη ιστορία βέβαια λέει ότι ποτέ δεν έφυγε από τη ζώνη τράνζιτ του ρωσικού αεροδρομίου. Για τον πρόεδρο Πούτιν δε, ο Σνόουντεν παρουσιάστηκε σαν «πονοκέφαλος», τον οποίο θα προτιμούσε να δει να μπαίνει σε ένα αεροπλάνο και να εγκαταλείπει τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην διαταραχθούν περαιτέρω οι εύθραυστες σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ο ρώσος πρόεδρος έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής όλες τις εκκλήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για απέλαση του Σνόουντεν στις ΗΠΑ.

.topeiraxtiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com