Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΛΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ... Δεν βρίσκει χώρα για άσυλο ο Σνόουντεν...


REVENGE TIME BOY.....SEE YOU IN HELL...

Πλην Βενεζουέλας κανείς δεν δείχνει διαθέσιμος να αναλάβει να δώσει άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν. Ψαλιδίζονται τις τελευταίες ώρες οι ελπίδες του Εντουαρντ Σνόουντεν να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

 Ο πρώην σύμβουλος της NSA έκανε αίτηση ασύλου σε 21 χώρες, αλλά οι πολλές επιλογές δεν σημαίνουν αυτόματα πως θα βρεθεί και η λύση, καθώς ήδη βλέπει τις «πόρτες» να κλείνουν. Η μία μετά την άλλη οι χώρες απαντούν αρνητικά ή απαιτούν να βρεθεί σε έδαφός τους, κάτι που είναι αδύνατο για τον 30χρονο φυγά.
 
Ο άνθρωπος που αποκάλυψε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων των ΗΠΑ έχει ακούσει ήδη ένα «ξερό» όχι από τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Νορβηγία και την Πολωνία. Οι Ινδοί είπαν πως δεν βρίσκουν λόγο να αποδεχθούν το αίτημά του, οι Βραζιλιάνοι έριξαν αλάτι στις πληγές του ανακοινώνοντας πως δεν θεωρούν ότι ο Σνόουντεν αξίζει να του απαντήσουν.
 
Προφανώς στη στάση τους παίζουν ρόλο και οι προειδοποιήσεις που είχαν στείλει οι ΗΠΑ προς κάθε χώρα που θα έδινε καταφύγιο στον άνθρωπο που διαρρέει τα απόρρητα έγγραφά τους. Πέρα από τις αρνητικές απαντήσεις, αρκετές χώρες διεμήνυσαν στον Σνόουντεν πως θα πρέπει να βρεθεί σε έδαφός τους- είτε στην ίδια τη χώρα είτε σε κάποια πρεσβεία τους- προκειμένου να καταθέσει επίσημα το αίτημα.
 
Κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόρριψη, αφού χωρίς διαβατήριο και ταξιδιωτικά έγγραφα ο φυγάς δεν μπορεί να βγει από τη ζώνη transit του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο στη Μόσχα. Η Αυστρία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Ελβετία είναι ανάμεσα στις χώρες που έθεσαν αυτό τον όρο. Οπως εξήγησε εκπρόσωπος της πρεσβείας της τελευταίας χώρας στη Μόσχα, εξαίρεση γίνεται σε αυτό τον όρο μόνο αν θεωρείται ότι κάποιος διατρέχει κίνδυνο, κάτι που δεν ισχύει με τον Σνόουντεν κατά την άποψή τους.
 
Αν και η λίστα έχει μικρύνει, ο 30χρονος περιμένει ακόμη τις απαντήσεις από αρκετές χώρες, όπως η Βολιβία, η Κίνα, η Κούβα, η Ιταλία και η Νικαράγουα. Κατά πολλούς όμως η βασική του ελπίδα είναι η Βενεζουέλα, καθώς ο πρόεδρός της Νίκολας Μαδούρο φτάνοντας στη Μόσχα εξήρε τη δράση του Σνόουντεν. «Πιστεύουμε ότι αυτός ο νεαρός έχει κάνει κάτι πολύ σημαντικό για την ανθρωπότητα. Είπε μεγάλες αλήθειες που αποδομούν ένα κόσμο ο οποίος ελέγχεται από μία ιμπεριαλιστική ελίτ της Αμερικής», είπε ο Μαδούρο. Οταν ρωτήθηκε όμως αν θα πάρει μαζί του τον Σνόουντεν επιστρέφοντας στη Βενεζουέλα, απάντησε «Αυτό που θα πάρουμε μαζί μας είναι οι συμφωνίες που θα υπογράψουμε με τη Ρωσία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο».
 
Πάντως πριν ακούσει όλα αυτά τα όχι ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία είχε προλάβει και εκείνος να κλείσει μία πόρτα. Νωρίτερα απέσυρε το αίτημά του προς τη Ρωσία για χορήγηση ασύλου, έπειτα από τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν πως μπορεί να μείνει στη Μόσχα μόνο αν σταματήσει να βλάπτει τους Αμερικανούς.
 
 
 
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com