Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Επαναφορά αποζημιώσεως 4 ΗΕΕ για ΕΤΑ και Ζ΄ ΜΑΚ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!!



GBAL.
 Εντάξει!! Με 100 Ευρώ επιπλέον τον μήνα, θεωρούμε ότι λύνουμε το πρόβλημα εξαθλίωσης των στελεχών των ΕΔ; Και μόνο σε δύο Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων; Χωρίς να αμφισβητούμε το έργο των Ειδικών Δυνάμεων, τα λοιπά στελέχη, που φυλάνε στην κυριολεξία Θερμοπύλες στα σύνορά μας, στον Έβρο και στα νησιά μας, στα Φυλάκια και στα στρατόπεδα, στα πλοία και στα υποβρύχια που περιπολούν μέρα νύχτα, στις επιφυλακές των Μονάδων όλων των Κλάδων, όλοι αυτοί   προσφέρουν λιγότερο έργο;...

 Τι διχαστικές αποφάσεις είναι αυτές; 
Στερήσαν άδικα και ετσιθελικά το ισχνό αυτό επίδομα, προ ενός έτους και τώρα το δινουμε σε μερικές εκατοντάδες στελεχών, έτσι για να πούμε ότι η ηγεσία κανει κάτι για τα στελέχη, έστω και σε μερικές εκατοντάδες. Να θυμίσουμε μόνο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, κατά την διάβασή του  από την μεγάλη έρημο, όταν του πρόσφεραν νερό, δεν το ήπιε αλλά το έχυσε, αφού κανένας δεν είχε και δεν  μπορούσε να πιει. ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, γιατί λειτουργούν διχαστικά και διασπαστικά.Και όλα αυτά, με αφορμή το άρθρο του Σάββα Δ. Βλάσση, από την ιστοσελίδα www.enkripto.com, που αναφέρεται στο εν λόγω θέμα:

Σημαντική ανάσα δίνεται στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, τα οποία υπηρετούν στο ΕΤΑ και την Ζ΄ ΜΑΚ, κατόπιν διαταγών του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναδρομική, από 1-1-2013, καταβολή αποζημιώσεως 4 Ημερών Εκτός Έδρας ανά μήνα στα στελέχη των δύο μονάδων, ήτοι 105 ευρώ καθαρά προστίθενται στο μηνιαίο εισόδημά τους. Παράλληλα, τακτοποιήθηκε και μία σοβαρή εκκρεμότητα που υπήρχε έναντι των στελεχών του ΕΤΑ, καθώς το διάστημα Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2012 δεν είχαν καταβληθεί καθόλου οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ, διευθετήθηκε απολύτως και το ζήτημα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουνίου ο Στρατηγός Κωσταράκος επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά την Ζ΄ ΜΑΚ.

Η στρατιωτική ηγεσία, αναγνωρίζοντας τους ιδιαίτερους κόπους που καταβάλλουν τα στελέχη των συγκεκριμένων μονάδων, αποδέχθηκε τις σχετικές εισηγήσεις που προώθησε ιεραρχικώς τους τελευταίους μήνες η 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Η 13η ΔΕΕ, διέγνωσε εγκαίρως το πρόβλημα και τις επιπτώσεις στο προσωπικό, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα, αναδεικνύοντας το ζήτημα. Επιδίωξη ήταν να καταδειχθεί εμπράκτως η αναγνώριση και εκτίμηση της ηγεσίας προς τα στελέχη που υπηρετούν στις ανωτέρω μονάδες αυξημένου βαθμού ετοιμότητος. Σημειώνεται ότι προ της κρίσεως, για το προσωπικό του ΕΤΑ και της Ζ΄ ΜΑΚ προβλεπόταν μηνιαίως αποζημίωση 10-12 Ημερών Εκτός Έδρας, λόγω των αυξημένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και υποχρεώσεών τους, αποζημίωση η οποία σταδιακώς περιορίσθηκε δραστικώς, για να σταματήσει να καταβάλλεται από τις αρχές του τρέχοντος έτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com