Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Φοβάται κοινωνική ταραχή στην Ελλάδα ο αρχηγός της γερμανικής αντιπολίτευσης...



«Οι οικονομικές δυσκολίες μπορούν εύκολα να εκτραπούν σε πολιτική και κοινωνική κρίση σε φίλες χώρες», όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, προειδοποίησε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.


«Κάποιες χώρες βρίσκονται ήδη σε πολιτική αποσταθεροποίηση, λόγω της διαχείρισης της κρίσης που αποφασίζουν η Γερμανία και τα ευρωπαϊκά όργανα. Μπορεί κανείς να το παρατηρήσει στην Πορτογαλία. Μερικές φορές φοβάμαι ότι το ίδιο ισχύει πάλι και για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των σοσιαλιστών υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του επιτρόπου Κοινωνικών Υποθέσεων Λάσλο Άντορ, στην έδρα του SPD στο Βερολίνο.
Με αφορμή τη σημερινή άτυπη σύνοδο η οποία πραγματοποιείται στην Καγκελαρία με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, υπουργούς Εργασίας και επικεφαλής υπηρεσιών απασχόλησης από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος χαρακτήρισε «γελοίο» το σχέδιο για τη διάθεση 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, το οποίο, όπως είπε, μεταφράζεται σε επένδυση 41 ευρώ το μήνα προκειμένου να βρει εργασία ένας νέος.
«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 20 με 21 δισ. ευρώ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης, καταδικάζοντας για μία ακόμη φορά την πολιτική λιτότητας της καγκελαρίου Μέρκελ και επαναφέροντας την πρόταση για ένα σύμφωνο ανάπτυξης. Έκανε δε, λόγο για επικοινωνιακό «σόου», αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Α. Μέρκελ.
Ο κ. Στάινμπρουκ απέρριψε ακόμη και το πρόγραμμα «δυαδικής» εκπαίδευσης, η οποία συνδυάζει την τεχνική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται πολλά χρόνια προκειμένου να αποδώσει. Με αυτό τον τρόπο, μετακινούμε απλώς το πρόβλημα και στο μέλλον, δήλωσε. onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com