Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΩΝ Η.Π.Α.-Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ...





ΜΕΡΟΣ 1-Δρ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
KATI ΘΑ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΤΩΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΝΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΚΕΝΤΥΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ TA ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΜΙΘ, ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΗΡΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. Ο Α/ΓΕΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΚΑI....ΑΠΛΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ...
ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ....ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΨΑΛΛΩ....ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΥΡΟ...
ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΜΩΧΑΜΕΝΤ ΚΑΣΑΜ, ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ....ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....Ο ΥΦΕΘΑ Α.ΔΑΒΑΚΗΣ....ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΖΙΜΗΣ....Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ...,HTAN Ο ΠΑΝ- ΠΑΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ ...Ο ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.....Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ....
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ... ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ.

ΜΕΡΟΣ 2-M.Sc.-M.B.A. IΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
Ποιος είναι ο νέος αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.


Στέλεχος για ειδικές αποστολές, κρίσιμες -όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων- για το διεθνές σκάκι,  ετοιμάζει η Ουάσινγκτον για την κεφαλή τής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα. 

Επίκειται η ακρόαση του νέου πρεσβευτή από τα αμερικανικά νομοθετικά σώματα και η τοποθέτησή του θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουλίου, εκτός αν -για διαδικαστικούς λόγους- μετατεθεί για το φθινόπωρο. Στο τελευταίο δεκαήμερο του ιδίου μηνός συζητείται να πραγματοποιηθούν η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον και μια συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα. Ανεπίσημη ανακοίνωση τής αλλαγής στην -πάντοτε σημαντική για την αμερικανική διπλωματία- πρεσβεία τής Αθήνας έκανε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Τον νυν πρεσβευτή Ντάνιελ Μπένετ-Σμιθ, παλαιότερα "προσωπάρχη" της Χίλαρυ Κλίντον, θα αντικαταστήσει ο πρέσβυς  Νταίηβιντ Πηρς (David Pearce). Πριν την εξέλιξη της διπλωματικής καρριέρας του δημοσιογραφούσε επί δεκαετία, ενώ έχει υπηρετήσει στο Ισραήλ, τη Συρία, το Ντουμπάϊ και στα Εμιράτα. Ψηλά πια στην υπηρεσιακή δομή τής αμερικανικής διπλωματίας, ο Πηρς είναι βοηθός ειδικός  απεσταλμένος τού Στέητ Ντηπάρτμεντ στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. 

Οργανικά ενταγμένος στην αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη (2005-8), συνέδραμε διά ζώσης τη διαχείριση θεμάτων στο Ιράκ μετά από την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσέϊν. Την προηγούμενη διετία εντάχθηκε στο προσωπικό ειδικών καθηκόντων τής πρεσβείας στην Καμπούλ τού Αφγανιστάν, σε χρόνο κοντά στην εκτέλεση του μπιν Λάντεν. Κατά την άνθηση τής λεγόμενης αραβικής άνοιξης, ήταν πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλγερία. Η παρουσία του στην Αθήνα μπορεί να συμπέσει με αναμόχλευση των θεμάτων ελληνικού διπλωματικού ενδιαφέροντος και με πυρετώδες παρασκήνιο περί τη διαχείριση των “νέων” ενεργειακών δεδομένων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Η αλλαγή πρεσβευτή στην Αθήνα έρχεται να γίνει σε μια περίοδο την οποία πολλοί θεωρούν πρελούδιο διεθνούς νομισματικού πολέμου,  αλλαγών στην ευρεία Μέση Ανατολή αλλά και πλήρους μεταμόρφωσης του ελληνικού σκηνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com