Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΑ "Tο Facebook καταστρέφει τις σχέσεις με το άλλο φύλο"



 Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τόσο το Facebook, όσο και τα υπόλοιπα social media μπορεί να κάνουν καλό στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους, φίλους και γνωστούς, όμως μπορεί να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο κακό στις σχέσεις με το άλλο φύλο.Από συναισθηματική και φυσική...

απιστία μέχρι χωρισμό ή ακόμα και ένα διαζύγιο, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η ζήλια που προκαλεί το facebook» έχει αυξηθεί σημαντικά και βάζει σε ρίσκο σχέσεις και ζευγάρια κάθε ηλικίας....Προκύπτει από την έρευνα ότι οι καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι είναι πιο συχνοί όταν ο ένας από τους δύο χρησιμοποιεί πολύ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αυτό γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση είτε να παρακολουθούν το σύντροφό τους, είτε να προσπαθούν να επανασυνδεθούν με κάποιον πρώην σύντροφο.
  Υπεύθυνος της εν λόγω έρευνας ήταν ο Dr Russell Clayton του Πανεπιστημίου του Missouri των ΗΠΑ, ο οποίος χρησιμοποίησε δείγμα χρηστών του Facebook ηλικίας18 μέχρι 82 και τους ρώτησε πόσο πολύ χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και πόσο συχνά έρχονται σε ρήξη με το σύντροφό τους -τώρα, αλλά και κατά το παρελθόν- εξαιτίας του.
  «Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι όσο περισσότερο κάποιος από τους δύο συντρόφους χρησιμοποιεί το λογαριασμό του στο Facebook, τόσο είναι πιο πιθανό ο άλλος να αρχίσει να αναπτύσσει το αίσθημα της ζήλιας, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του», δήλωσε ο Dr Clayton.
  «Η προερχόμενη εκ facebook ζήλια μπορεί να οδηγήσει σε καβγάδες ακόμα και για πρώην συντρόφους», συνέχισε. «Επίσης, η μελέτη μας έδειξε ότι εκείνοι που χρησιμοποιούν αρκετά τους λογαριασμούς τους είναι πολύ πιθανό να συνδέονται ή να επανασυνδέονται με άλλους χρήστες, ακόμα και πρώην συντρόφους, μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική και φυσική απιστία».
  Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε και στη «Journal of Cyberpsychology, Behavior and Social Networking», τα άτομα που τώρα ξεκινάνε κάποια σχέση καλό θα ήταν να απέχουν από το site.
  Και ακριβώς πάνω σε αυτό, ο Dr Clayton εξήγησε: «Τα συμπεράσματα της έρευνας ισχύουν κυρίως για ζευγάρια που είναι μαζί τρία χρόνια ή λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι απειλή για σχέσεις που δεν έχουν ακόμα ωριμάσει.
  Από την άλλη, οι συμμετέχοντες στην έρευνα που είχαν σχέση για περισσότερο από τρία χρόνια, δε χρησιμοποιούν τόσο συχνά το λογαριασμό τους στο facebook, οπότε και δεν αποτελεί απειλή για τη σχέση τους. «Παρόλο που το facebook είναι ένας πολύ εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να μάθεις διάφορα για τον άλλο, η εκτεταμένη χρήση του μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τις ερωτικές σχέσεις. Αντίθετα, μια υγιής χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σίγουρα θα ελαχιστοποιήσει τους καβγάδες, ειδικά στα νέα ζευγάρια που ακόμα ο ένας μαθαίνει τον άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com