Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Μεγάλο κόλπο για τους Ρώσους οι στρατιώτες στο Γκολάν!



Όσο και να στενοχωρούμε τους φίλους μας τους Αμερικανούς εντός ή εκτός Ελλάδας – και το «φίλους» το εννοούμε – φίλοι αυτοί, φιλτάτη όμως η πραγματικότητα και η αλήθεια, όσο υποκειμενική και να είναι.


Η ρωσική διπλωματία στον χώρο της Μέσης Ανατολής βρίσκεται τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από την αντίστοιχη αμερικανική, ενώ αυτό που είναι πραγματικά απογοητευτικό, είναι το πόσο αργά είναι τα αντανακλαστικά της αμερικανικής διπλωματίας ώστε να διακρίνει ότι οι ρωσικές κινήσει επιλύουν και αμερικανικά προβλήματα, ενώ το κόστος αποδοχής της «διευκόλυνσης» είναι μηδαμινό μπροστά στα οφέλη.
Η Ρωσία λοιπόν, εξέφρασε την ετοιμότητά της να στείλει 300 στρατιώτες στα Υψίπεδα του Γκολάν για να αντικαταστήσει τους αποχωρούντες Αυστριακούς. Αυτό ανακοίνωσε ο Βιτάλι Τσούρκιν, εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Πρόκειται για μια κίνηση που επιχειρεί αν αναγορεύσει τη Μόσχα σε ρυθμιστή των σχέσεων στην περιοχή, να μπει ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Συρία, καθώς οι σχέσεις είναι από αρκετά έως πολύ καλές και με τις δυο πλευρές, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η οποιαδήποτε κλιμάκωση στη περιοχή είτε από πρόθεση είτε από τυχαίο γεγονός, καθώς τα «νεύρα είναι τεντωμένα»…
Η Ρωσία έχει περιορίσει σημαντικά τους στόχους της και αυτό που επιζητά πέραν της παραμονής του Άσαντ στην εξουσία (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) θέλει να αναγνωριστεί ως ένα από τα κράτη των οποίων τα συμφέροντα θα πρέπει να γίνονται σεβαστά από τους υπόλοιπους στην ανάπτυξη των πολιτικών τους πρωτοβουλιών.
Η ρωσική πλευρά μπορεί με τη δραστηριοποίησή της σε διάφορα σύνορα στην περιοχή να προσφέρει τις έμμεσες ή ευθείες διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο, ενώαξιοσημείωτη είναι η ταύτιση των αντιλήψεων σχετικά με την ανάγκη καταπολέμησης του ισλαμικού εξτρεμισμού, ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και το Ισραήλ, που είναι κομβικής σημασίας για την περιοχή.
Ασχέτως του τι επιτρέπεται να γίνεται σε τακτικό επίπεδο καθώς ο μεγάλος αντίπαλος δεν ανήκει στους αντιμαχόμενους…
defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com