Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Πρόταση για σταδιακή κατάργηση απαγόρευσης πλειστηριασμών...



Το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από το τέλος του 2013, σκέφτεται σοβαρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής”, το πλάνο που έχει εκπονηθεί και με το οποίο συμφωνούν οι τράπεζες, προβλέπει τη σταδιακή μείωση του ελαχίστου ορίου της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου για το οποίο ισχύει η απαγόρευση του πλειστηριασμού.
Το όριο, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα φτάνει τις 200.000 ευρώ, θα μειωθεί στις 50.000 ευρώ, με προοπτική να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη πτώση σε ένα εξάμηνο ή έτος, έως ότου απελευθερωθεί πλήρως η αγορά.
Να θυμίσουμε ότι η τρόικα ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για άμεση άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει λόγο για κατάργηση του εν λόγω περιορισμού από τον ερχόμενο Αύγουστο.
Σημειώνεται ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών ισχύει μόνο για τις εμπορικές τράπεζες και όχι για το δημόσιο.likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com