Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ιράν: Προχωρά το πρόγραμμα κατασκευής του αντιδραστήρα βαρέος ύδατος!


Το Ιράν έκανε ένα «σημαντικό» βήμα στο πρόγραμμα κατασκευής του αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αράκ (κέντρο), εγκαθιστώντας την κύρια θωρακισμένη δεξαμενή προστασίας του αντιδραστήρα τη παρουσία του... προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου, έγινε η εγκατάσταση του κύριου και του άνω μέρους της δεξαμενής προστασίας του αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ», ανακοίνωσε ο Φερεϊντούν Αμπασί Νταβανί, επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Σύμφωνα με το Ιράν, θα πρέπει να είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Κατά την τελευταία σύνοδο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), ο επικεφαλής της Γιουκίγια Αμάνο παραπονέθηκε για την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τις εργασίες που γίνονται στον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αρακ .

Ο εκπρόσωπος του Ιράν στον Οργανισμό, Αλι Ασγκάρ Σολτανιέχ, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αμάνο τονίζοντας ότι οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ μπόρεσαν να επισκεφθούν το χώρο της μονάδας του Αράκ.


Στα τέλη Μαΐου, η Υπηρεσία του ΟΗΕ είχε αναφέρει ότι η θωρακισμένη δεξαμενή προστασίας (του αντιδραστήρα) «είχε παραληφθεί από τους υπευθύνους της μονάδας, δεν είχε όμως ακόμα εγκατασταθεί».newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com