Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

"ΣΑΡΩΝΟΥΝ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Ποια επιδόματα μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας...



Για πρώτη φορά φέτος θα φορολογηθούν επιδόματα που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητα, αφού θα συνυπολογιστούν για την έκτακτη εισφορά. Ειδικότερα, με εισφορά αλληλεγγύης από 1% έως 4% θα φορολογηθούν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα κληθούν να δηλώσουν στην εφορία μία σειρά επιδομάτων και κοινωνικών παροχών. Σημειώνεταιι ότι από φέτος, είναι υποχρεωτική η αναγραφή στη φορολογική δήλωση όλων των εισοδημάτων είτε αυτά απαλλάσσονται της φορολογίας είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, τα εισοδήματα αυτά θα συναθροιστούν με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα του φορολογούμενου και θα επιβαρυνθούν στο σύνολό τους με εισφορά αλληλεγγύης που διαμορφώνεται σε 1% για ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, σε 2% για ετήσιο εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, σε 3% για ετήσιο εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ και με 4% για ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται, σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και τα απαλλασσόμενα, εκτός από τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται στο νόμο.
Όσα από τα επιδόματα - βοηθήματα αποτελούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ εισόδημα, ακόμη κι αν απαλλάσσονται της φορολογίας, δηλώνονται υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 της δήλωσης (έντυπο Ε1) με βάση τις διατάξεις της παραγρ. 6 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4110/2013 και συνεπώς υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΦΕ, συγκεκριμένα την παραγρ. 5 του άρθρου 6, αποτελούν εισόδημα απαλλασσόμενο της φορολογίας οι συντάξεις αναπήρων πολέμουτο εξωιδρυματικό επίδομαη ισόβια σύνταξητο επίδομα πολύτεκνωντο ΕΚΑΣτο επίδομα επικίνδυνης εργασίας.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com