Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Δημιουργήθηκαν βλαστικά κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη!!!



Μια ομάδα από το Ερευνητικό Ινστιτούτο βλαστικών Κυττάρων και το Κέντρο του Διαβήτη του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, δημιούργησε ειδικά κύτταρα, που παράγουν την ινσουλίνη.....

 ειδικά για συγκεκριμένο ασθενή με διαβήτη τύπου...νεανικής ηλικίας αλλά με εμφάνιση κατά την ωριμότητα (Maturity-onset diabetes of the young//MODY), με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων.

Οι ερευνητές αξιοποίησαν κύτταρα δέρματος ασθενών με MODY για να δημιουργήσουν πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα, από τα οποία στη συνέχεια παρασκευάζουν τα βήτα -κύτταρα. Στη συνέχεια, τα βήτα-κύτταρα μεταμοσχεύθηκαν και κανονικά πλέον, παρήγαγαν ινσουλίνη με τον ίδιο τρόπο που παράγουν τα βήτα κύτταρα των ασθενών με MODY.

Η διόρθωση της μετάλλαξης του γονιδίου, επανέφερε την έκκριση της ινσουλίνης σε επίπεδα όμοια με αυτά που παρατηρούνται σε κύτταρα που έχουν ληφθεί από υγιή άτομα. Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάζονται στο περιοδικό Journal of Clinical Investigation.


attikipress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com