Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ριζική ανακατανομή πόρων, εξουσιών και ανθρώπινου δυναμικού...



Του Θόδωρου Τσίκα.


Η κοινωνία πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της. Ότι μόνο με σκληρή δουλειά και μεθοδική πρoσπάθεια, μπορεί να υπερβεί τις αντιξοοότητες. Να κατανοήσει ότι κανείς δεν μας υπονομεύει, αλλά και κανείς δεν μας χρωστάει τίποτα. Το εθνικό σπορ της μετάθεσης ευθυνών, οδηγεί σε αδιέξοδo. Οφείλουμε να αφήσουμε τις "εύκολες" λύσεις, διότι απλούστατα δεν υπάρχουν! Οι διεκδικήσεις δεν σταματούν, αλλά ο εξαναγκασμός των άλλων είναι φενάκη.

Να εγκαταλείψουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, που «βλέπουν» παντού εχθρούς. Οι συμμαχίες είναι πολύτιμες. Θα τις διατηρήσουμε με ενίσχυση της αξιοπιστίας μας. Αν κατανοήσουμε πως, τα δικαιώματα πάνε μαζί με την τήρηση υποχρεώσεων και δεσμεύσεων. Με απομόνωση και περιχαράκωση, οι συνθήκες θα επιδεινωθούν δραματικά.

Οι βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες. Η "ασφάλεια" των συνηθειών, είναι απατηλή. Η στασιμότητα οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, καθώς οι άλλοι δίπλα μας τρέχουν γρήγορα εμπρός. Είναι επείγουσα η ριζική ανακατανομή πόρων, εξουσιών και ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις δημιουργικότητας.


* O Θόδωρος Τσίκας είναι πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com